ORDRE JUI/368/2003, de 3 de setembre, per la qual es regula el règim d'indemnitzacions per les morts produïdes pels incendis esdevinguts el mes d'agost de 2003, a què fa referència l'article 5 del Decret 196/2003, de 26 d'agost.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyOrdre

ORDRE JUI/368/2003, de 3 de setembre, per la qual es regula el règim d'indemnitzacions per les morts produïdes pels incendis esdevinguts el mes d'agost de 2003, a què fa referència l'article 5 del Decret 196/2003, de 26 d'agost.

L'article 5 del Decret 196/2003, de 26 d'agost, sobre adopció de mesures per pal·liar els danys ocasionats amb motiu dels incendis i les tempestes del mes d'agost de 2003, va establir, entre d'altres, la concessió d'indemnitzacions per les morts produïdes pels incendis, d'acord amb els barems que corresponguin.

Atès que de conformitat amb la disposició final 1 de l'esmentat Decret correspon als departaments afectats ordenar les mesures i actuacions necessàries per a l'execució del Decret, es fa necessari establir els barems esmentats, com també la prelació de les persones que tenen dret a percebre la corresponent indemnització, la documentació que cal adjuntar a la sol·licitud d'indemnització, i el termini per presentar la sol·licitud;

Per tot el que s'ha exposat i d'acord amb la disposició final 1 del Decret 196/2003, de 26 d'agost,

Ordeno:

Article 1

1.1 S'estableixen les quanties de les indemnitzacions per causa de mort produïda pels incendis esdevinguts a Catalunya el mes d'agost de 2003 en els imports següents:

Víctimes sense persones a càrrec seu: 18.500 euros.

Víctimes amb fills menors d'edat o amb persones a càrrec seu: 27.500 euros.

1.2 Les indemnitzacions per les víctimes que formaven part del personal dels serveis de prevenció i extinció d'incendis es regeixen per la seva normativa específica.

Article 2

Els perceptors de la indemnització són els que s'indiquen a continuació per ordre de prioritat i de manera excloent:

a) Els fills menors d'edat i el vidu o la vídua supervivent, o l'altre membre si formava unió de parella estable, per parts iguals.

b) Els fills majors d'edat, per parts iguals.

c) Els pares, per parts iguals.

Article 3

3.1 Les persones esmentades a l'article 2 d'aquesta Ordre han de presentar la corresponent sol·licitud adreçada a la consellera de Justícia i Interior, dins el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre, en el Registre general del Departament de Justícia i Interior (Via Laietana, 69, 08003 Barcelona), o bé per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR