DECRET 132/2012, de 23 d'octubre, del règim d'autonomia econòmica del Laboratori Agroalimentari.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyDecret

El marc competencial en matèria de regulació i ordenació de les seves finances derivat de l’article 211 de l’Estatut, atribueix a la Generalitat, en l’àmbit de les seves competències exclusives i d’una manera íntegra, la potestat legislativa, la reglamentària i la funció executiva mitjançant les quals pot establir la gestió pressupostària d’un òrgan de l’Administració de la Generalitat.

També el marc competencial en matèria d’agricultura, ramaderia i pesca derivat de l’article 116, en concordança amb l’article 110 de l’Estatut, atribueix a la Generalitat, en l’àmbit de les seves competències exclusives i d’una manera íntegra, la potestat legislativa, la reglamentària i la funció executiva mitjançant les quals pot establir polítiques pròpies.

Aquest Decret dóna compliment al que preveu la disposició addicional primera de la Llei 5/2012, del 20 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l’impost sobre les estades en establiments turístic, que faculta el Govern per establir que el Laboratori Agroalimentari del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural tingui règim d’autonomia econòmica.

El 50% del pressupost que anualment executa el Laboratori Agroalimentari correspon a despesa menor del capítol II la qual cosa implica la gestió i el tràmit d’un important nombre d’expedients i factures. En aquest procés hi intervenen diferents unitats administratives externes al laboratori que no permeten una optimització del procés i fan que els costos que se’n deriven siguin elevats.

Ateses les característiques de la tasca analítica que duu a terme el Laboratori Agroalimentari, en què sovint ha de fer front a demandes analítiques no planificades o la necessitat de disposar de productes i serveis de manera urgent, com és el cas dels serveis d’assistència tècnica per reparació, manteniment i/o calibratge d’equips d’anàlisis, és necessari que el laboratori pugui fer front a la despesa econòmica amb celeritat i immediatesa. En cas contrari el funcionament del laboratori es veu afectat i en conseqüència, el servei prestat.

La sistemàtica de treball amb autonomia econòmica ha de permetre al laboratori recórrer a proveïdors que s’adaptin als terminis de pagament amb ofertes més econòmiques, la qual cosa té una repercussió positiva en la despesa i per tant una afectació pressupostària significativa.

El Laboratori Agroalimentari té com a missió satisfer els seus clients i/o usuaris amb els productes i serveis que ofereix i per aquest motiu disposa de pautes d’actuació basades en processos que promouen una orientació a la millora de l’eficàcia del sistema de gestió de la qualitat que té implantat i acreditat. La tasca de control pressupostari que es realitza actualment des del laboratori segueix un model estandarditzat conforme a nomes ISO. Qualsevol canvi en el sistema de gestió ha de mantenir els criteris i els requisits que demostren que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR