Per no haver pogut ésser efectuada la preceptiva notificació en el domicili que consta a l'expedient que es relaciona a continuació i que es tramita en el Departament d'urbanisme d'aquest Ajuntament, pel present anunci es notifica al Sr. JUAN CALDENTEY GENOVARD, la següent audiència: Audiència als interessats Instruït d'ofici, el corresponent expedient administratiu de referència 103/2009, sobre...

SecciónIV - Administracio Municipal
EmisorAjuntament de Santa Margalida

Per no haver pogut ésser efectuada la preceptiva notificació en el domicili que consta a l'expedient que es relaciona a continuació i que es tramita en el Departament d'urbanisme d'aquest Ajuntament, pel present anunci es notifica al Sr. JUAN CALDENTEY GENOVARD, la següent audiència:

Audiència als interessats Instruït d'ofici, el corresponent expedient administratiu de referència 103/2009, sobre imposició de l'ordre d'execució per el restabliment de las condicions de seguretat, salubritat u ornat públic, d'acord amb el deure de conservació que determina l'Art. 10 de la Llei 10/1990 de Disciplina Urbanística de la CAIB, l'ordenança reguladora de la neteja i tancament de solars (B.O.C.A.I.B 119 de 24/09/1996) i l'ordenança reguladora d'obres en execució, en relació amb l'estat del/s solar/s propietat del Sr./ Sra. JUAN CALDENTEY GENOVARD , situat/s al carrer AVD PRINCIPAL, 535 de SON SERRA, amb Ref.

Cadas.: 8886612ED1988N0001LJ d'aquesta localitat, sobre els quals s'ha realitzat el corresponent informe tècnic, el qual determina que:

D'acord amb el deure de conservació que tenen els propietaris i el que determina l'ordenança reguladora de la neteja i tancament de solars, es considera que les obres imprescindibles per l'adequat restabliment de les condicions de seguretat, salubritat i ornat públic hauran de consistir en realitzar el tancament i la neteja del solar/s abans descrit/s.

Dites obres es pressuposten inicial i provisionalment en 4.365,55 , import sobre el qual es generarà la liquidació tributària per un import de 109,14 en concepte de liquidació provisional de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres, que resulta de l'aplicació del tipus de gravamen del 2,5 % de l'impost de construccions instal·lacions i obres.

Per a l'execució de les obres es determina un termini de 30 dies, per la seva realització.

LEGISLACIÓ D'APLICACIÓ `ORDENANÇA ESPECIAL REGULADORA DE LA NETEJA, TANCAMENT DE SOLARS, ENRAJOLAMENT DE VORERES DE CARRERS I ORNAMENT DE FAÇANES.

CAPITOL I Disposicions Generals ARTICLE 1.- La present Ordenança se dicta en virtut de les facultats concedides per el Text Refós de la Llei del Sòl R.D.L. 1/1992, de 26 de Juny,en relació amb el preceptuat a la Llei 10/1990,de 23 d'octubre de Disciplina Urbanística Balear.

ARTICLE 2 Per venir referida a aspectes sanitaris de seguretat i purament tècnics, aquesta Ordenança té la naturalesa de Construcció o de 'Policia Urbana', no lligada a unes directrius de planejament concret, podent subsistir amb vida pròpia al marge dels plans.

La dita ordenança ve motivada essencialment per contribuir a l'embelliment dels nuclis urbans d'aquest Terme Municipal, sobre tot a les zones del nucli Antic i Intensives, si estan consolidades.

ARTICLE 3 A 1 `efecte d'aquesta Ordenança tendran la consideració de solars:

a)Les superfícies del sòl urbà aptes per a l'edificació per estar urbanitzades conforme al preceptuat en la Llei del Sòl.

  1. Les parcel·les no utilitzables que per la seva reduïda extensió, forma irregular o emplaçament no siguin susceptibles d'ús.

ARTICLE 4 Per tancament de solar s'ha de entendre obra exterior de nova planta, de naturalesa no permanent, limitada al simple tancament físic del solar.

CAPÍTOL II De la neteja dels solars ARTICLE 5.- Els Serveis Tècnics de 1'Ajuntanient exerciran la inspecció de les parcel·les, les obres i les instal·lacions del seu terme municipal per comprovar el compliment de les condicions exigibles.

ARTICLE 6

Queda prohibit tirar escombraires o residus sòlids en solars i espais lliures de propietat pública o privada.

ARTICLE 7
  1. -Els propietaris de solars hauran de mantenir-los en condicions de seguretat, salubritat i ornament públic, quedant-los prohibit mantenir-hi escombraries, residus sòlids urbans o enderrocs.

  2. -Quan pertanyi a una persona el domini directe d'un solar i a l'altra el domini útil, la obligació recaurà sobre aquella que tingui l'útil.

ARTICLE 8
  1. -El Batle, d'ofici o a instancia de qualsevol interessat, amb informe previ informe dels Serveis Tècnics i escoltat el titular responsable, dictarà resolució assenyalant les deficiències existents en els solars ordenant les mesures necessàries per tal de contrarestar-les i fixant un termini per a la seva execució.

  2. - Una vegada transcorregut el termini concedit sense haver executat les mesures precises, el Batle ordenarà la incoació de l'expedient sancionador, el qual es transmitirà de conformitat amb la Llei de Règim Jurídic i de Procediment Administratiu Comú vigent, amb imposició de multa, la qual serà del 10 al 20 per 100 del valor de les obres i treballs necessaris per superar les deficiències. En la Resolució, de mes a mes, es requerirà al propietari o al seu administrador perquè procedesqui a l'execució de l'ordre efectuada que, de no complir-la, serà duita a terme per l'Ajuntament amb càrrec a l'obligat, mitjançant del procediment d'execució subsidiària previst en la Llei de Règim Jurídic i Procediment Administratiu Comú vigent.

CAPÍTOL III Del tancament de solars.

ARTICLE 9

Els propietaris de solars els hauran de mantenir tancats, mentre no s'hi practiquin obres de nova construcció, per raons de salubritat i ornat públic.

ARTICLE 10

E1 tancament del terreny ha d'ésser de material opac referit i pintat. Hauran de seguir la línia d'edificació, entenent-se per tal la que senyala a un costat i a l'altre del carrer o via pública el límit a partir del qual podran o s'hauran d'aixecar construccions.

CARACTERISTIOUES TÉCNIOUES

  1. En zones del nucli ANTIC DE CAN PICAFORT per al tancament d'un solar es procedirà a prendre dues alineacions, una, de la terrassa i una altra del solar pròpiament dit, les rasants de les quals seran, la de la terrassa, la mitjana entre els veïnats mes immediats, mitjana ponderada i l'alçaria del mur de tancament de façanes serà com a mínim de 2 metres i màxim de 2,20 metros presos des de la rasant de la terrassa. I l'alçaria del mur de tancament de la terrassa serà la mitjana ponderada de les alçàries dels veïnats. Igualment a Son Sena de Marina.

    Al nucli de Santa Margalida Casc, solament existeix alienació de façana.

  2. A zones extensives.- Es construirà un mur de tancament de 1 m. d'alçària, aquest serà de mitjana, oscil·lant d'0,80 m. a 1,20 m., segons el desnivell del terreny natural, en dites tanques i per protegir la intimitat de cada una d'elles i per assegurar la intromissió d'estranys es podrà col·locar sobre el mur de tancament una reixat de ferro o una gelosia metàl·lica que tingui un 90 % de buits com a mínim i amb una algada total de 2,40 m.

    Igualment vàlid per els tres nuclis urbans.

    Els materials utilitzats per a ambdós tancaments seran els naturals de la zona, de 'mares', o blocs de ciment armat, els quals es terracará amb morter de cement pòrtland.

    Mai no es permetrà utilitzar aquests tancaments per a propagandes o anuncis.

ARTICLE 11

El tancament de solars es considera obra major i està subjecte a prèvia Llicència.

ARTICLE 12 l El Batle, d'ofici o a instancia de qualsevol interessat, ordenarà l'execució del tancament d'un solar, indicant en la resolució els requisits i termini d'execució del tancament del solar, previs informe deis Serveis Tècnics i escoltat el propietari.
  1. - L'ordre d'execució suposa la concessió de la Llicència per realitzar 1'activitat ordenada.

  2. - Transcorregut el termini concedit sense haver executat les obres, es procedirà de conformitat amb el previst en 1'article 8e. d'aquesta Ordenança.

CAPÍTOL IV De l'enrajolat de voreres de carrer ARTICLE 13 .- ENRAJOLAT DE VORERES DE CARRER.-Enfront dels solars o edificacions a les quals existesqui encintat de vorada els propietaris estaran obligats a enrajolar tes voreres, si no hi tenguesin, sempre que no existesqui projecte de canvis de rasant del carrer o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR