ORDRE de 17 de desembre de 1986, per la qual es regula el funcionament dels establiments dedicats a la neteja tèxtil.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyOrdre

L'absència d'una norma administrativa reguladora dels serveis de neteja tèxtil, juntament amb la seva considerable importància dins d'aquest sector, fa aconsellable la promulgació d'una disposició que contempli, des del punt de vista administratiu, els drets i els deures del professional i de l'usuari.

Per això, vista la competència exclusiva que en matèria de comerç interior i defensa del consumidor i de l'usuari té atribuïda la Generalitat, d'acord amb l'article 12.5 de l'Estatut d'Autonomia, i d'acord amb les facultats que em foren atribuïdes en virtut de la normativa vigent,

Ordeno:

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació La present disposició té per objecte regular administrativament els serveis que ofereixin els establiments de tintoreria, neteja tèxtil o de cuirs i pells, i també la fixació de determinades garanties per a industrials i usuaris, i serà d'aplicació a tots aquells establiments que tinguin la seva ubicació en l'àmbit territorial de Catalunya.

Article 2

Classificació dels serveis Sens perjudici de qualssevol altres que puguin establir-se, es consideren com a serveis-tipus els següents:

  1. Neteja tèxtil, que serà completa quan inclogui la neteja, el destacat específic, el planxat mecànic i el retoc i planxat final a mà, i serà simplificada si només inclou la neteja i el planxat mecànic.

  2. Rentat tèxtil, que en règim d'autoservei comprendrà tan sols el rentat, o bé el rentat i l'assecat, i en règim de realització per personal de la bogaderia incorporarà el plegat solament, o el planxat i el plegat.

  3. Treballs de tintura i altres tractaments.

  4. Neteja de pells i cuirs.

Article 3

Publicitat dels preus Els preus màxims dels diferents serveis tipus i de la resta de serveis complementaris que ofereixin els establiments, referits a cadascuna de les peces d'ús més corrent, hauran de constar en un cartell col·locat en un lloc ben visible pel públic a l'interior dels establiments. A aquests efectes es consideraran com a "peces d'ús més corrent", les següents: abric, gavardina, vestit de senyor, vestit jaqueta, vestit, pantalon, faldilla, brusa, jersei, armilla i corbata. Els preus de neteja de catifes i moquetes es faran constar en el cartell anunciador, per unitats de metre quadrat. Pel que fa als cartells de preus, tant per la seva mida i color com pel de les lletres, números i altres signes impresos, hauran de ser...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR