DECRET 377/1996, de 2 de desembre, pel qual es regula la gestió dels Fons de millores per a la conservació i el manteniment dels boscos d'utilitat pública propietat de les entitats locals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

La Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, disposa a l'article 57 que les entitats públiques propietàries de terrenys forestals tenen l'obligació d'invertir, com a mínim, el 15% dels beneficis obtinguts amb els aprofitaments en l'ordenació i la millora de les seves masses forestals. Cal considerar també beneficis els ingressos generats per les concessions d'ocupacions, autoritzacions d'ús i permisos en general que afectin les forests d'utilitat pública.

L'article 55 de l'esmentada Llei preveu que les entitats propietàries de terrenys forestals amb projectes d'ordenació o plans tècnics aprovats que disposen de tècnics forestals poden realitzar directament les actuacions que fixen aquests projectes o plans, sempre que les estableixi també el Programa anual d'aprofitaments i millores, sens perjudici del seguiment que n'ha de fer el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Així doncs, d'acord amb els esmentats preceptes de la Llei forestal de Catalunya, resulta convenient establir la normativa aplicable a la gestió dels fons obtinguts, des de la seva recaptació, així com a la programació i a l'execució de les actuacions que s'han de realitzar en els boscos, a fi d'obtenir una major eficàcia en la gestió forestal.

D'acord amb l'informe de la Comissió Jurídica Assessora;

Per tot això, a proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Fons de les entitats locals per a l'ordenació i la millora de llurs masses forestals 1.1 Les entitats locals propietàries de terrenys forestals d'utilitat pública destinaran almenys el 15% dels ingressos obtinguts dels aprofitaments que s'hi hagin realitzat a l'ordenació i la millora de les seves masses forestals. 1.2 A aquest efecte tindran la consideració d'ingressos procedents d'aprofitaments:

  1. Els rendiments percebuts per l'adjudicació de productes forestals.

  2. Els rendiments derivats de la constitució de servituds o de l'atorgament de drets d'ocupació, o anàlegs. 1.3 La quantia dels fons així constituïts i els increments derivats d'aportacions voluntàries de la mateixa entitat local o de tercers, i dels interessos que els mateixos fons generin fins al 31 de desembre, serà notificada anualment al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca abans del 30 de gener de l'any següent, mitjançant una relació certificada, segons el model normalitzat que facilitaran les oficines comarcals i els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR