DECRET 126/1988, de 28 d'abril, sobre el foment de la millora i el desenvolupament de les estacions d'esquí alpí i del turisme de neu. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 1063, pàg. 3989, de 2.11.1988).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

L'aprofitament dels recursos de neu a Catalunya, com a base per a la implantació i el desenvolupament d'activitats econòmiques, és un instrument imprescindible per assolir els objectius prioritaris de millorar els nivells de renda de les poblacions de muntanya i d'avançar en el procés de reequilibri territorial.

L'experiència obtinguda amb l'aplicació del Decret 301/1984, de 4 d'octubre, aconsella proseguir en l'activitat d'estimular la iniciativa pública i privada per potenciar el desenvolupament de les estacions mitjançant ajudes econòmiques per al finançament de les inversions necessàries en instal·lacions, per a l'adequació dels accessos i per reduir el risc que comporta la irregularitat de les condicions atmosfèriques. Tanmateix, es considera necessari articular un nou marc normatiu, per a aquesta actuació de la Generalitat en el proper quatrienni, a fi d'aconseguir una optimització en l'assignació de recursos i que els projectes d'inversió vinguin garantits pel corresponent pla de viabilitat de l'estació i siguin coherents amb els criteris i les directrius de la política del Consell Executiu.

Aquest Decret substitueix l'esmentat Decret 301/1984, però no afecta les ajudes per a la promoció de les estacions d'esquí nòrdic que continuaran regint-se pel Decret 287/1986, de 25 de setembre.

Per tant, a proposta dels consellers de Política Territorial i Obres Públiques i de Comerç, Consum i Turisme, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Les corporacions locals i les empreses turístiques titulars de l'explotació de les estacions d'esquí alpí podran sol·licitar, d'acord amb el que estableix aquest Decret, ajudes econòmiques i subvencions per al bon funcionament i el desenvolupament de les esmentades estacions i per a la potenciació del turisme de neu.

Article 2

2.1 L'actuació de la Generalitat comprendrà els conceptes següents:

  1. Subvenció de la inversió destinada al bon funcionament i al desenvolupament de les estacions, inclosos els equipaments per a la creació de neu artificial o el manteniment de la neu.

  2. Subvenció de les despeses originades per l'establiment d'una assegurança de neu.

  3. Ajudes econòmiques a les corporacions locals per a l'adquisició d'accions-capital d'empreses titulars de l'explotació d'estacions d'esquí alpí.

  4. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR