DECRET 336/2004, de 20 de juliol, pel qual es fixen els preus per la prestació de serveis acadèmics a les universitats públiques de Catalunya i a la Universitat Oberta de Catalunya per al curs 2004-2005.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 336/2004, de 20 de juliol, pel qual es fixen els preus per la prestaciÛ de serveis acadËmics a les universitats p˙bliques de Catalunya i a la Universitat Oberta de Catalunya per al curs 2004-2005.

L'article 117.3 de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, estableix que correspon al Govern de la Generalitat aprovar els preus p˙blics dels ensenyaments conduents a l'obtenciÛ dels tÌtols universitaris oficials i la resta de drets legalment establerts.

L'article 81 de la Llei org‡nica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, estableix que els preus p˙blics per als estudis que condueixen a l'obtenciÛ d'un tÌtol universitari oficial sÛn fixats per la comunitat autÚnoma dins els lÌmits que estableixi el Consell de CoordinaciÛ Universit‡ria que estaran relacionats amb els costos de prestaciÛ del servei.

En aquest marc, el present Decret fixa els preus dels crËdits de tots els estudis universitaris oficials que s'imparteixen a les universitats p˙bliques de Catalunya i a la Universitat Oberta de Catalunya, aixÌ com els dels altres serveis acadËmics. AixÌ mateix, pel que fa als centres docents adscrits, es determina el percentatge sobre els preus p˙blics dels ensenyaments que s'han d'abonar en conceptede tutela acadËmica.

Respecte als preus s'estableixen rec‡rrecs i exempcions. Els primers pretenen garantir que els recursos p˙blics, sempre limitats, vagin destinats a donar les m‡ximes oportunitats d'estudi als i a les estudiants que cursen per primera vegada una carrera en una universitat p˙blica i a aquells/es estudiants amb un millor rendiment acadËmic. Entre les exempcions, destaquen com a novetat les que beneficien les persones amb minusvalidesa, les persones de 65 anys o mÈs, aixÌ com les vÌctimes d'actes terroristes, en els termes que estableix aquest Decret. La Generalitat de Catalunya establir‡ les mesures necess‡ries de compensaciÛ a les universitats pels ingressos deixats de percebre com a conseq¸Ëncia de la introducciÛ d'aquestes exempcions.

Una altra novetat Ès l'establiment del preu del suplement europeu al tÌtol.

Per aixÚ, a proposta conjunta dels consellers d'Economia i Finances i d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

CapÌtol 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Article 1

Objecte

1.1††Aquest Decret tÈ per objecte fixar els preus a satisfer per la prestaciÛ dels serveis acadËmics i complementaris dels ensenyaments que condueixen a l'obtenciÛ de tÌtols oficials de les universitats p˙bliques de Catalunya i de la Universitat Oberta de Catalunya en el curs 2004-2005, que consten a l'annex.

1.2††L'Institut Nacional d'EducaciÛ FÌsica de Catalunya (INEFC) aplicar‡ els imports que estableix aquest Decret en concepte de preus per la prestaciÛ de serveis acadËmics universitaris.

1.3††Els consells socials de les universitats p˙bliques de Catalunya fixaran els preus pels conceptes seg¸ents:

a)†La prestaciÛ dels ensenyaments propis de les universitats, dels cursos d'especialitzaciÛ i la inscripciÛ d'estudiants que cursin determinades matËries amb autoritzaciÛ de la universitat.

b)†La contraprestaciÛ pels materials did‡ctics especÌfics i serveis especÌfics en els sistemes metodolÚgics que impliquen semipresËncia en els estudis.

1.4††En el cas de la Universitat Oberta de Catalunya, els preus pels conceptes esmentats a l'apartat anterior seran fixats pel Patronat de la FundaciÛ per a la Universitat Oberta de Catalunya, que fixar‡ igualment els preus a satisfer per a la obtenciÛ de tÌtols oficials en els campus externs al seu ‡mbit principal i que no estan vinculats al Contracte Programa signat entre el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ i aquesta universitat.

Article 2

Centres adscrits

2.1††Els i les estudiants dels centres adscrits la titularitat dels quals correspon a la Generalitat de Catalunya i als seus ens autÚnoms o als consorcis en els quals participa abonaran a les universitats, en concepte de tutela acadËmica, el 10% dels preus establerts als apartats 1 i 2 de l'annex, segons correspongui.

2.2††Els i les estudiants dels centres adscrits la titularitat dels quals no correspon als ens esmentats a l'apartat anterior abonaran a la universitat, en concepte de tutela acadËmica, el 22% dels preus establerts als apartats 1 i 2 de l'annex, segons correspongui.

2.3††Els preus per la resta dels conceptes que regula aquest Decret s'abonaran a la instituciÛ que presta el servei corresponent.

Article 3

Universitat Oberta de Catalunya

3.1††Atesa la seva formulaciÛ jurÌdica i les seves particularitats metodolÚgiques, la Universitat Oberta de Catalunya determinar‡ la contraprestaciÛ pels materials did‡ctics i serveis especÌfics, d'acord amb la seva normativa acadËmica.

3.2††L'import mÌnim a abonar en concepte de crËdits matriculats a la Universitat Oberta de Catalunya no podr‡ ser inferior al valor econÚmic corresponent a 11,5 crËdits per cada perÌode semestral de matrÌcula, tret que es matriculi nomÈsd'assignatures sense docËncia (convalidades, adaptades o reconegudes).

CapÌtol 2

RËgim dels preus

Article 4

Pagament

4.1††Les universitats podran establir el nombre mÌnim i m‡xim de crËdits en quË l'estudiant es podr‡ matricular per cada trimestre, semestre o per curs acadËmic.

4.2††Les universitats facilitaran el pagament fraccionat de l'import de la matrÌcula.

4.3††Les universitats exigiran, com a condiciÛ prËvia de matrÌcula o d'expediciÛ de tÌtols o certificats, el pagament de les quantitats pendents per matrÌcules de cursos acadËmics anteriors i simultanis en qualsevol universitat o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR