ORDRE ECF/20/2004, de 15 de gener, sobre els fitxers automatitzats de dades de caràcter personal existents al Departament d'Economia i Finances.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyOrdre

ORDRE ECF/20/2004, de 15 de gener, sobre els fitxers automatitzats de dades de caràcter personal existents al Departament d'Economia i Finances.

El Decret 339/1994, de 16 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenendades de caràcter personal gestionats pel Departament d'Economia i Finances va adequar a la Llei orgànica 5/1992, de 29 d'octubre, de regulació del tractament automatitzat de les dades de caràcter personal, els fitxers de titularitat del Departamentd'Economia i Finances existents amb anterioritat a la seva entrada en vigor i, posteriorment, el Decret 289/1999, de 26 d'octubre, pel qual s'actualitzen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament d'Economia i Finances, va actualitzar-ne la relació.

D'altra part, mitjançant la Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya, es va regular i fer públic el Registre de Població de Catalunya, que gestiona l'Institut d'Estadística de Catalunya.

La Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, que deroga la Llei 5/1992 citada, estableix, en la seva disposició addicional primera, l'obligació d'adequar els fitxers preexistents a la nova norma i regula, en la seva disposició addicional segona, la creació de fitxers i registres de població per part de les Comunitats Autònomes.

Pel que fa a la seguretat de les dades personals, el Reial decret 994/1999, d'11 de juny, aprova el Reglament de mesures de seguretat dels fitxers automatitzats que continguin dades de caràcter personal, que n'estableix tres nivells: bàsic, mitjà i alt, en l'article 3.

Amb l'entrada en vigor de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, es completa el marc jurídic regulador de la protecció de dades personals, atès que és aquesta institució qui té atribuïdes les competències per exercir les funcions de control sobre els tractaments de dades de caràcter personal de titularitat del Departament d'Economia i Finances, tal com s'estableix en l'apartat 1 de l'article 3.

Finalment, les inversions realitzades pel Departament d'Economia i Finances en el camp de les tecnologies de la informació i la comunicació per a la modernització dels seus sistemes informàtics, requereixen d'una nova actualització dels fitxers amb dades personals que tracta i gestiona.

En conseqüència, de conformitat amb el que disposa l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal i amb l'article 10.k) i el capítol VII de la Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya, atesa la disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, d'acord amb l'article 4 del Reglament de mesures de seguretat dels fitxers automatitzats que continguin dades de caràcter personal, aprovat pel citat Reial decret 994/1999, d'11 de juny, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Àmbit d'aplicació

Els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal existents en els òrgans i unitats del Departament d'Economia i Finances, són els que es relacionen en l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article2

Supressió de fitxers

Queden suprimits els fitxers automatitzats amb dades de caràcter personal, creats pel Decret 339/1994, de 16 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament d'Economia i Finances o pel Decret 289/1999, de 26 d'octubre, pel qual s'actualitzen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament d'Economia i Finances, que es relacionen en l'annex 2 d'aquesta Ordre.

Article 3

Registre de Població de Catalunya

a) La sol·licitud a l'Idescat de les dades del Registre de Població de Catalunya per a la finalitat i usos establerts en la Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya i en aquesta Ordre, haurà de ser formalitzada pels secretaris o secretàries generals dels departaments de la Generalitat o pels directors o directores d'organismes que en depenguin i s'haurà d'adreçar al director o directora de l'Idescat.

b) L'òrgan o entitat sol·licitant haurà de fer constar en la sol·licitud d'ús de dades del registre:

  1. Les dades que precisa, l'estructura del fitxer i el suport en què hagin de lliurar-se.

  2. L'ús o usos concrets que preveu de les dades sol·licitades.

  3. El compromís que les dades seran utilitzades exclusivament per a les finalitats per a les quals es demanen.

  4. El temps màxim estimat durant el qual precisarà les dades.

  5. L'especificació de les mesures de seguretat tècnica i organitzativa de què disposa i que aplicarà als fitxers o dades cedides.

c) L'òrgan o entitat sol·licitant queda obligat a la destrucció de les dades cedides per al seu ús en el termini d'un mes des que ja no en faci l'ús per al qual havia sol·licitat les dades. A aquest efecte, l'òrgan o entitat sol·licitant trametrà a l'Idescat un certificat on farà constar la destrucció de les dades dels fitxers i de les possibles còpies de treball que s'haguessin efectuat, la data i el procediment i les comprovacions dutes a terme.

d) L'Idescat trametrà les dades sol·licitades a l'òrgan o entitat sol·licitant amb l'estructura i en el suport sol·licitat sempre que tècnicament sigui possible.

Article 4

Mesures de gestió i d'organització

Els titulars del òrgans responsables de cada fitxer automatitzat, especificats en l'annex 1 d'aquesta Ordre, adoptaran les mesures de gestió i d'organització necessàries per fer efectives les garanties, obligacions i drets reconeguts per la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal i per la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, així com totes aquelles mesures necessàries per assegurar la confidencialitat, la integritat i la disponibilitat de les dades, de conformitat amb el nivell de seguretat assignat.

Disposició derogatòria

Queden derogats el Decret 339/1994, de 16 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament d'Economia iFinances i el Decret 289/1999, de 26 d'octubre, pel qual s'actualitzen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament d'Economia i Finances, d'acord amb la disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, que habilita als consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

Disposició final

Única

Entrada en vigor

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 15 de gener de 2004

Antoni Castells i Oliveres

Conseller d'Economia i Finances

Annex 1

Fitxers de dades de caràcter personal del Departament d'Economia i Finances

Gabinet del conseller

Fitxer de relacions protocol·làries

Finalitat i usos previstos:

Directori de representants de mitjans de comunicació i d'institucions públiques i privades d'àmbit català, nacional i internacional amb les quals el Gabinet del Conseller manté relacions institucionals i protocol·làries, mitjançant la tramesa de publicacions, convocatòries d'actes i altres tipus de comunicacions.

Persones i col·lectius interessats o obligats a subministrar les dades:

Persones físiques i jurídiques amb les que el Gabinet del Conseller manté relacions institucionals.

Procediment de recollida de dades:

Del mateix interessat o del seu representant legal, mitjançant les entrevistes, reunions i contactes personals.

Estructura bàsica del fitxer i descripció dels tipus de dades de caràcter personal:

Dades identificatives dels interessats que inclouen l'adreça postal i l'electrònica, així com els números de telèfon i de fax de contacte.

Cessions de dades i transferències de dades a països tercers previstes:

No està prevista cap cessió o comunicació de dades a tercers.

Òrgan administratiu responsable:

Cap de Gabinet del Conseller.

Unitats administratives per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició:

Gabinet del Conseller.

Rambla de Catalunya, 19-21. 08007 Barcelona.

Nivell de mesures de seguretat:

Bàsic.

Secretaria general. Junta consultiva

de contractació administrativa

Registre de licitadors

Finalitat i usos previstos:

Tractament automatitzat del Registre de licitadors de la Generalitat de Catalunya, creat pel Decret 323/1998, d'1 de desembre, de creació del Registre de Licitadors de la Generalitat de Catalunya i modificat pel Decret 167/2001, de 12 de juny, de modificació del Decret 323/1998, d'1 de desembre, de creació del Registre de Licitadors de la Generalitat de Catalunya, amb caràcter públic, voluntari i gratuït.

Persones i col·lectius interessats o obligats a subministrar les dades:

Persones físiques i jurídiques licitadores en procediments d'adjudicació de contractes administratius que voluntàriament vulguin inscriure's en el registre i obtenir el certificat d'inscripció.

Procediment de recollida de dades:

Les dades s'obtenen del mateix interessat o del seu representant legal, mitjançant els formularis en suport paper dissenyats a aquest efecte, o bé directament dels òrgans administratius competents amb el consentiment previ de l'interessat.

Estructura bàsica del fitxer i descripció dels tipus de dades de caràcter personal:

Dades identificatives de les persones, amb inclusió de nom i cognoms, nacionalitat, DNI, NIF, NIE o número del passaport, adreces postals i electròniques i telèfons de contacte.

Dades acadèmiques, professionals i d'informació fiscal relatives a la documentació a presentar en les licitacions.

Dades relatives a la comissió d'infraccions penals o administratives, si és el cas.

Documentació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR