Decret 81/2010, de 18 de juny, de modificació del Decret 12/2007, de 23 de febrer, d'aprovació dels Estatuts del Consorci de Transports de Mallorca (CTM)

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Medi Ambient I Mobilitat
Rango de LeyDecret

Decret 81/2010, de 18 de juny, de modificació del Decret 12/2007, de 23 de febrer, d'aprovació dels Estatuts del Consorci de Transports de Mallorca (CTM) El Consorci de Transports de Mallorca (CTM) és una entitat de naturalesa juridicopública, amb personalitat jurídica i patrimoni propi i independent dels seus membres i plena capacitat d'obrar per al compliment de les seves finalitats, creada per una llei autonòmica, la Llei 8/2006, de 14 de juny, de creació del Consorci de Transports de Mallorca, i integrada en el sector públic de la Comunitat Autònoma i, per tant, subjecta a l'ordenament autonòmic.

Generalment, els consorcis tenen com a objecte principal la realització de finalitats d'interès comú als ens constituents, que es concreten en la gestió de béns, de serveis o d'obres, dins l'àmbit competencial propi de les entitats que els integren. Concretament, i d'acord amb l'article 1 de la Llei esmentada, es constitueix el Consorci d'acord amb el Pla Director Sectorial de Transport de les Illes Balears (PDSTIB), amb la finalitat d'articular la cooperació econòmica, tècnica i administrativa entre les administracions i els ens públics i privats que s'hi adhereixin per exercir de manera conjunta i coordinada les competències que els corresponguin en matèria d'ordenació i gestió del transport públic regular de viatgers. L'integren inicialment la Comunitat Autònoma --mitjançant la conselleria competent en matèria de transports-- i l'empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca, amb les competències pròpies que els corresponen en matèria d'ordenació i gestió del transport públic regular de viatgers.

Recentment, s'ha adherit al CTM l'Ajuntament de Son Servera, i s'ha establert un marc genèric de participació d'aquesta entitat local en matèria de transport públic.

El Decret llei 5/2009, de 27 de novembre, de mesures relatives al servei públic regular de viatgers per carretera de les Illes Balears i de determinades disposicions en matèria urbanística, modifica en la disposició addicional segona la Llei de creació del CTM, en el sentit que estableix la definició de `transport públic regular de viatgers', tal com disposa el Pla Director Sectorial de Transports de les Illes Balears, de manera que desapareix la referència a la Llei 16/1987, d'ordenació dels transports terrestres, que no conté aquesta definició expressament.

El CTM té com a finalitats la planificació, l'establiment i el manteniment d'un sistema comú de transport en l'àmbit de Mallorca mitjançant la coordinació i la interconnexió de les xarxes, els serveis i les activitats que l'integren i de les actuacions dels diferents òrgans i les administracions públiques competents; la potenciació de l'ús del transport públic; l'establiment d'un sistema tarifari integrat i amb caràcter de servei públic, com també la racionalització i l'eficàcia de la gestió del sistema de transport.

La disposició addicional segona de la Llei 8/2006 ordena que, en el termini màxim d'un any des de l'entrada en vigor de la Llei, el Consell d'Administració del CTM ha d'elaborar els seus estatuts i la normativa reglamentària de desplegament i el Consell de Govern els ha d'aprovar. Així, per mitjà del Decret 12/2007, de 23 de febrer, es varen aprovar els Estatuts del CTM, però no es varen fixar ni desenvolupar l'organització, la composició, les funcions i el funcionament dels òrgans consultius del CTM --Ponència d'Operadors i Ponència d'Usuaris i Beneficiaris--, atès que es va ajornar fins a una major maduresa del sistema establert per a la implantació i posada en marxa del CTM.

En aquests moments, l'experiència obtinguda en la posada en marxa del projecte aconsella la modificació d'alguns aspectes dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR