DECRET 32/2006, de 28 de febrer, pel qual es regula la Junta Arbitral de Contractes d'Integració.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

32/2006, de 28 de febrer, pel qual es regula la Junta Arbitral de Contractes d'Integració.

La Junta Arbitral de Contractes d'Integració es crea per la Llei 2/2005, de 4 d'abril, de contractes d'integració, com a òrgan de naturalesa arbitral competent per a resoldre totes les qüestions litigioses relacionades amb l'aplicació d'aquesta Llei.

Segons estableix la disposició final primera de la Llei esmentada, el Govern ha d'aprovar el Reglament regulador de la composició, el funcionament i l'organització de la Junta Arbitral.

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Naturalesa i àmbit d'actuació

1.1 La Junta Arbitral de Contractes d'Integració és l'òrgan de naturalesa arbitral competent per resoldre totes les qüestions litigioses relacionades amb l'aplicació de la Llei 2/2005, de 4 d'abril, de contractes d'integració.

1.2 La Junta Arbitral s'adscriu a la Direcció General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

1.3 La Junta Arbitral de Contractes d'Integració té la seva seu a les dependències del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca a Lleida.

1.4 La Junta Arbitral pot crear seccions territorials, les quals actuaran en les dependències dels serveis territorials del Departament que corresponguin en funció de la ubicació geogràfica de l'explotació objecte de litigi.

Article 2

Composició

2.1 La Junta Arbitral de Contractes d'Integració és integrada per:

La presidència.

Les vocalies, integrades pels membres següents:

Quatre vocalies en representació de les organitzacions més representatives dels integradors o les integradores.

Quatre vocalies en representació de les organitzacions més representatives dels integrats o les integrades.

Una vocalia en representació del Consell de Col·legis d'Advocats de Catalunya.

Una vocalia corresponent a un advocat o una advocada de la Generalitat de Catalunya adscrit o adscrita a la unitat departamental del Gabinet Jurídic al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

La secretaria, amb veu i sense vot.

2.2 El/la president/a actua en representació del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i el/la nomena el/la conseller/a d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

2.3 Els/les vocals representants dels/de les integradors/res i integrats/des són nomenats/des pel/per la conseller/a d'Agricultura, Ramaderia i Pesca a proposta de les organitzacions més representatives d'ambdós col·lectius. Els/les vocals restants i el/la secretari/ària són nomenats/ades igualment pel conseller/a d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. El/la secretari/ària ha de tenir la condició de funcionari/ària del Departament i ser llicenciat/ada en dret.

2.4 El/la president/a i els/les vocals, que han d'estar en ple exercici dels seus drets civils, es renoven cada quatre anys i poden ser reelegits per un sol període.

2.5 Als efectes de possibles suplències, el/la conseller/a d'Agricultura, Ramaderia i Pesca designarà membres suplents de la Junta Arbitral, tant pel que fa al/a la president/a i al/a la secretari/ària com als vocals representants, que seran proposats d'acord amb el que estableix aquest article.

Article 3

Presidència

3.1 Són funcions del/de la president/a de la Junta Arbitral de Contractes d'Integració les següents:

  1. Representar la Junta Arbitral de Contractes d'Integració.

  2. Elaborar l'ordre del dia, convocar i presidir les sessions de la Junta Arbitral, així com dirigir les deliberacions i moderar els debats.

  3. Emetre vot de qualitat diriment en cas d'empat en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR