DECRET 203/2002, de 23 de juliol, de regulació de la comunicació a la Generalitat de les exhibicions i les subhastes públiques ocasionals d'objectes de joieria, argenteria, antiguitats i obres d'art.

SecciónDisposicions Generals
Emisore. a. de Jocs i Apostes de la Generalitat
Rango de LeyDecret

DECRET 203/2002, de 23 de juliol, de regulaciÛ de la comunicaciÛ a la Generalitat de les exhibicions i les subhastes p˙bliques ocasionals d'objectes de joieria, argenteria, antiguitats i obres d'art.

El Decret 272/1995, de 28 de setembre, de regulaciÛ de l'exercici de competËncies en matËria de seguretat privada, va regular l'exercici de les competËncies que corresponen a la Generalitat de Catalunya en aquesta matËria.

En concret, l'article 9 del Decret va atribuir als delegats territorials del Govern de la Generalitat l'exercici de determinades atribucions relatives a les empreses industrials, comercials o de serveis que han d'adoptar mesures de seguretat, d'acord amb el que disposa la Llei org‡nica 1/1992, de 21 de febrer, de protecciÛ de la seguretat ciutadana, i el Reial decret 2364/1994, de 9 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de seguretat privada.

Entre aquestes atribucions, l'apartat f) de l'article esmentat atorga als delegats territorials la possibilitat d'ordenar l'adopciÛ de serveis o mesures de seguretat en els supÚsits previstos, entre d'altres, a l'article 128 del Reglament de seguretat privada esmentat.

Aquest precepte estableix que, amb independËncia del compliment de les normes aplicables, les persones o les entitats que pretenguin exhibir o subhastar p˙blicament objectes de joieria o argenteria, aixÌ com antiguitats o obres d'art, en locals o establiments no dedicats habitualment a aquestes activitats, ho hauran de comunicar en el termini assenyalat a l'autoritat corresponent del territori on s'efectuÔ l'exhibiciÛ o subhasta, que a la nostra comunitat autÚnoma sÛn les persones titulars de les delegacions territorials del Govern.

AixÌ mateix, en funciÛ de les circumst‡ncies que concorrin en cada supÚsit i atesos els informes corresponents, les persones titulars de les delegacions territorials podran ordenar als organitzadors l'adopciÛ de les mesures de vigil‡ncia i seguretat que considerin adequades amb car‡cter previ a la celebraciÛ de les exhibicions i subhastes.

D'altra banda, correspon a la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, en funcions de policia administrativa, entre d'altres, el control de les entitats, els serveis o les actuacions i del personal i els mitjans en matËria de seguretat privada, d'acord amb el que estableixen els articles 12.1.2.h) de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR