DECRET 145/1981, de 3 de juny, establint premis i guardons en reconeixement i estímul d'actuacions en favor del foment del turisme.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

El sector turístic constitueix una font important de creació de llocs de treball i de riquesa en el conjunt de l'economia catalana. Així mateix, el turisme ha esdevingut un factor rellevant en l'entramat social de Catalunya, amb repercussions sobre els diferents aspectes de la vida comunitària, des dels culturals fins als de les relacions humanes.

Amb la present disposició es creen instruments perquè la Generalitat faci reconeixement oficial de l'esforç i dedicació de persones, empreses i institucions públiques i privades en favor del turisme i que, ensems, serveixin d'estímul a comportaments professionals i a actuacions, individuals o col·lectius, que es tradueixin en una millora de la imatge turística de Catalunya i dels serveis turístics, i que contribueixin a la refermança i expansió d'aquest important sector econòmic.

Per aquests motius i atès l'article 9.12 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta del Conseller de Comerç i Turisme i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

r.

- Amb la finalitat de recompensar els esforços

d'aquells qui hagin prestat serveis destacats al turisme català, es creen els següents premis i guardons: A)

- Medalla d'honor del Turisme de Catalunya.

- Medalla del Turisme de Catalunya. Aquestes distincions seran atorgades a aquelles persones físiques, nacionals o estrangeres, que amb llur esforç i dedicació hagin contribuït d'alguna forma a la promoció del turisme prestant serveis rellevants al sector, en qualsevol dels seus aspectes o modalitats, o bé contribuint, amb llur exemplaritat professional i llur cooperació, als interessos turístics de Catalunya. B)

- Placa d'Honor del Turisme de Catalunya.

- Diploma Turístic de Catalunya. Aquestes distincions seran atorgades a aquelles institucions, corporacions, entitats o establiments, de caràcter públic o privat, que s'hagin destacat per llur activitat en favor del foment del turisme a Catalunya. Els premis, quan es tracti d'entitats privades o establiments turístics, recompensaran el desenvolupament aconseguit, tant d'ordre econòmic com social, així com la creació o foment d'iniciatives complementàries que compleixin una funció econòmica o social de relació i animació en ordre a l'activitat turística a Catalunya. C)

- Premi de Promoció Turística al millor llibre, en qualsevol idioma, que fomenti el turisme català.

- Premi de Promoció Turística al millor article o conjunt d'articles, o al millor programa o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR