DECRET 114/2002, de 2 d'abril, de modificació del Decret 22/2002, de 22 de gener, d'establiment i millora de les mesures per a la gestió dels recursos hídrics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyDecret

DECRET

114/2002, de 2 d'abril, de modificació del Decret 22/2002, de 22 de gener, d'establiment i millora de les mesures per a la gestió dels recursos hídrics.

La situació d'escassetat de precipitacions d'aquests darrers mesos ha provocat una important disminució de les reserves d'aigua en l'àmbit de les conques internes de Catalunya. Amb l'objectiu d'assegurar l'abastament d'aigua a les poblacions, la Generalitat de Catalunya, a l'empara de l'article 12.2.c) de la Llei 6/1999, de 12 de juliol, d'ordenació, gestió i tributació de l'aigua, va adoptar el Decret 22/2002, de 22 de gener, d'establiment i millora de les mesures per a la gestió dels recursos hídrics.

En l'esmentat Decret es preveuen tota una sèrie de mesures d'excepció destinades a assegurar al màxim possible els diferents usos de l'aigua i garantir, en tot cas, l'ús prioritari d'abastament a les poblacions. Entre aquestes mesures, l'article 8 i l'annex 1 establien limitacions en els cabals d'aigua no procedents de reutilització que es destinin a reg de camps de golf.

L'ús de l'aigua per al reg dels camps de golf es troba dins de la categoria d'usos lúdics de l'aigua. De conformitat amb la relació d'usos de l'aigua que estableix la legislació vigent, els usos lúdics no gaudeixen de caràcter prioritari i, en qualsevol cas, es posposen a l'abastament a poblacions.

La persistència de les circumstàncies climàtiques actuals, compromet greument la garantia de l'abastament d'aigua a les poblacions, la qual cosa fa necessària l'adopció de noves mesures d'excepció per part del Govern dirigides a assegurar usos prioritaris com el domèstic, motiu pel qual es dicta aquest Decret.

Per tant, a proposta del conseller de Medi Ambient, d'acord amb l'informe favorable del Consell d'Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Modificació de l'article 8 del Decret 22/2002, de 22 de gener, d'establiment i millora de les mesures per a la gestió dels recursos hídrics

Es modifica l'article 8 del Decret 22/2002, de 22 de gener, d'establiment i millora de les mesures per a la gestió dels recursos hídrics, que queda redactat de la manera següent:

'Article 8

'Reg de camps de golf

'Durant el període de vigència d'aquest Decret, el reg de camps de golf queda limitat a aigües procedents de depuradores d'aigües residuals, en funció de la seva disponibilitat en quantitat i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR