DECRET 11/1988, de 29 de gener, pel qual s'estableixen ajuts per a la contractació de persones en atur majors de 45 anys.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

Actualment continuen sent importants les dificultats de col·locació amb què es troben els treballadors majors de 45 anys que han perdut la seva ocupació anterior.

Atesos els resultats positius que s'han obtingut en l'ocupació juvenil després de tres anys de vigència del Decret 325/1984, sobre l'aprenentatge i el treball en pràctiques, el Govern de la Generalitat de Catalunya va considerar convenient estudiar també l'adopció de mesures en favor del col·lectiu en atur majors de 45 anys.

La legislació d'àmbit estatal preveu determinats ajuts en favor de la contractació de treballadors majors de 45 anys però, tot i amb això, aquest col·lectiu continua amb importants dificultats per integrar-se en el mercat de treball.

El Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant aquest Decret, estableix ajuts a la contractació temporal de treballadors majors de 45 anys consistents en suports a la contractació i formació professional ocupacional gratuïta, tota vegada que aquesta pot ser una via per a la consolidació dels llocs de treball temporals i per al pas a la contractació indefinida, si l'experiència de la contractació temporal ha estat satisfactòria i profitosa.

A proposta del Conseller de Treball, i amb l'acord previ del Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

La finalitat d'aquest Decret és afavorir la contractació de persones en atur de llarga durada majors de 45 anys que reuneixin les condicions que s'especifiquen a l'article 5.

Article 2

La Generalitat de Catalunya estableix un ajut a la contractació i també un altre que consisteix en la formació gratuïta dels treballadors majors de 45 anys. S'hi podran acollir les empreses i els treballadors que realitzin les seves activitats en l'àmbit territorial de Catalunya, d'acord amb els requisits establerts en aquesta disposició, i segons les possibilitats pressupostàries.

Article 3

Els ajuts a la contractació i a la formació professional ocupacional podran ser atorgats per Ordre del Conseller de Treball a proposta del Director General d'Ocupació que, prèviament, haurà de fer l'oportuna valoració de les peticions presentades. El Departament de Treball vetllarà perquè els ajuts es donin per a aquelles contractacions i accions de formació que consideri més adequades a les finalitats i els objectius d'aquest Decret.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR