ORDRE ARP/92/2002, de 21 de març, per la qual s'estableixen mesures de control de l'esforç pesquer per a la tellerina del banc natural de Roses.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/92/2002, de 21 de març, per la qual s'estableixen mesures de control de l'esforç pesquer per a la tellerina del banc natural de Roses.

La tellerina és un bivalve que es troba en aigües temperades de l'Atlàntic i el Mediterrani a fondàries compreses entre 0 i 10 m.

El marisqueig de la tellerina (Donax sp) en el banc natural de Roses està regulat per l'Ordre de 21 de juliol de 1987 (DOGC núm. 876, de 12.8.1987), modificada posteriorment per l'Ordre de 2 de juliol de 1997 (DOGC núm. 2437, de 21.7.1997).

Les mesures tècniques de gestió i control de l'esforç pesquer que s'apliquen són entre d'altres una talla mínima de captura, limitacions en la mida de les gàbies, uns desembarcaments màxims per embarcació i la fixació d'una longitud màxima de cable. Això no obstant, la població de tellerina està experimentant uns símptomes de sobreexplotació com és el cas de la reducció de les talles dels individus.

L'article 6 de l'Ordre de 21 de juliol de 1987 preveu també la realització d'una veda anual que habitualment ha estat d'un mes de durada i que ha coincidit amb el mes de juny. Actualment, i a petició del sector afectat mateix, la veda a realitzar ha de ser de durada superior per donar un marge de recuperació a les poblacions afectades.

L'establiment d'èpoques de veda com a mesures de gestió té com a objectiu la protecció dels reproductors i/o dels juvenils de l'espècie. En el cas de la tellerina, l'època de reproducció s'estén entre els mesos de juny i setembre-octubre encara que el desenvolupament gonadal comença entre els mesos de gener i febrer.

Així mateix, un cop reiniciada l'activitat cal limitar el nombre d'hores de pesca per tal de regular l'esforç pesquer i maximitzar els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR