ORDRE EMO/154/2013, de 28 de juny, de modificació de l'Ordre EMO/250/2012, de 28 d'agost, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització d'accions d'orientació i acompanyament a la inserció de la Xarxa d'orientació per a l'ocupació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

Mitjançant l’Ordre EMO/250/2012, de 28 d’agost, s’aproven les bases reguladores per a la realització d’accions d’orientació i acompanyament a la inserció de la Xarxa d’orientació per a l’ocupació i s’obre la convocatòria per a l’any 2012.

L’annex 2 d’aquesta Ordre determina els aspectes metodològics inherents a la implementació del programa introduint un nou disseny modular amb uns requeriments metodològics diferents als realitzats en anteriors convocatòries.

Transcorreguts tres mesos des de la posada en marxa d’aquest programa d’orientació s’ha realitzat una avaluació del seu funcionament que ha posat de manifest aspectes de caràcter metodològic que s’han de modificar per assolir la flexibilitat necessària que permeti donar al ciutadà un servei d’orientació més àgil, eficaç i adaptat a les seves necessitats.

D’una banda, el disseny modular de l’itinerari d’orientació s’ha d’adaptar a les característiques de cada persona sense que estigui condicionat a la realització d’uns mòduls predeterminats.

Per altra banda, atès que les capacitats d’aprenentatge i assoliment d’objectius varien per a cada persona, és convenient adaptar la temporalització dels mòduls al grup amb que s’està treballant.

I, amb la finalitat de comprovar el nivell d’assoliment dels objectius i valorar la necessitat o no de participar en altres mòduls, ha de quedar a criteri del personal tècnic de l’entitat la realització de la tutoria de seguiment en els moments del procés d’orientació que consideri oportú.

Aquestes modificacions són de caràcter metodològic i no alteren els elements valorats en el procediment de concurrència, com són la descripció dels continguts, la definició d’objectius i/o les dinàmiques que les entitats han proposat per a l’assoliment dels objectius de cada un dels mòduls previstos a l’annex 2 de l’Ordre EMO/250/2012, de 28 d’agost, i, per tant, no afecten a les condicions seguides en el procediment de concurrència competitiva.

La modificació de l’article 26.1 de l’Ordre esmentada respon a l’adaptació de l’estructura del Servei d’Ocupació de Catalunya introduïda pel Decret 138/2013, de 12 de març, de modificació de funcions en els òrgans del Departament d’Empresa i Ocupació que gestionen el Fons Social Europeu, on es reestructuren i suprimeixen determinats òrgans que tenien atribuïdes les funcions de signar els convenis de col·laboració que se subscriguin per a la realització de pràctiques en empreses per part de les persones participants en les actuacions d’aquest Programa.

En conseqüència, el Servei d’Ocupació de Catalunya considera necessari realitzar les modificacions que consten a la present Ordre, que permetran reajustar el Programa a les necessitats detectades i assolir els objectius previstos.

Vist el que estableixen el capítol IX del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR