ORDRE ARP/52/2003, de 4 de febrer, per la qual s'estableix i es regula el curs bàsic de producció agrària ecològica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/52/2003, de 4 de febrer, per la qual s'estableix i es regula el curs bàsic de producció agrària ecològica.

La producció agrària ecològica és un sistema de producció que es fonamenta en una gestió sostenible de les activitats desenvolupades per les explotacions agrícoles i pecuàries, així com per les empreses d'elaboració i comercialització que intervinguin en l'obtenció de productes que utilitzin les indicacions protegides de l'agricultura ecològica en l'etiquetatge dels productes agroalimentaris obtinguts.

El Reglament (CEE) 2092/91 estableix unes normes de producció que han d'aplicar tots els operadors, el compliment de les quals ha de ser verificat per una autoritat o organisme de control. Per poder adaptar el funcionament de les explotacions i les empreses al sistema d'agricultura ecològica, cal disposar d'uns coneixements bàsics d'aquesta normativa específica, així com dels requisits de control que comporta.

Per tots aquests motius es preveu establir un curs formatiu adreçat a tots els titulars d'empreses dedicades a la producció agroalimentària ecològica, el qual disposarà d'una part comuna per a tots els tipus d'operadors, així com una part específica adaptada al tipus d'orientació productiva general desenvolupada.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Mitjançant aquesta Ordre s'estableix i es regula el curs bàsic de producció agrària ecològica, adreçat a tots els agricultors, els ramaders i/o els responsables d'explotacions agràries que realitzin o vulguin realitzar produccions, d'acord amb el que preveu el Reglament (CEE) 2092/91, del Consell, de 24 de juny, sobre producció agrària ecològica i la seva indicació en els productes agraris i alimentaris.

Article 2

Els objectius d'aquest curs bàsic són els següents:

Donar a conèixer la normativa de producció agrària ecològica i les obligacions legals que estableix.

Analitzar el mercat del producte agroalimentari ecològic i conèixer els canals de comercialització.

Proporcionar les bases científiques i tècniques de la producció agroalimentària ecològica.

Informar dels ajuts a la producció agrària ecològica i dels compromisos que han de complir els beneficiaris.

Donar els elements bàsics necessaris per a la conversió de les explotacions i les activitats realitzades, per tal que els seus responsables puguin avaluar la complexitat, tant tècnica com econòmica, que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR