DECRET 316/2001, de 20 de novembre, pel qual es modifica el Decret 306/1998, d'1 de desembre, de desplegament de la Llei 10/1997, de 3 de juliol, de la renda mínima d'inserció.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

316/2001, de 20 de novembre, pel qual es modifica el Decret 306/1998, d’1 de desembre, de desplegament de la Llei 10/1997, de 3 de juliol, de la renda mínima d’inserció.

En general els sistemes públics no contributius de protecció social a Europa s’han dissenyat amb uns paràmetres universalistes amb un tractament idèntic per a tothom. La protecció no s’ajusta prou, en molts casos, a les necessitats reals de cada família.

La regulació de la renda mínima d’inserció que darrerament va establir la Llei 10/1997, de 3 de juliol, ha fet alguns avenços en l’adaptació de la prestació econòmica a les necessitats o mancances de diversos casos o col·lectius, com ara les famílies monoparentals que perceben pensió d’aliments, les famílies que tenen un membre pensionista a la llar, els fills i les filles menors de vint-i-cinc anys que treballen, i determinats beneficis econòmics per estimular la incorporació a una feina retribuïda, mitjançant el Decret 306/1998, d’1 de desembre, de desplegament de la Llei, i la modificació d’aquest, que va tenir lloc mitjançant el Decret 118/2001, de 2 de maig.

No obstant això, encara queden alguns col·lectius perceptors de l’RMI que haurien de rebre un major nivell de protecció, com ara les famílies monoparentals que no perceben pensió d’aliments, famílies amb fills i filles menors de setze anys, i amb fills i filles disminuïts, així com persones soles que tenen problemes sociosanitaris greus que els impedeixen treballar amb normalitat.

A més a més, també és convenient facilitar un ajut especial en determinats casos d’infortuni com l’hospitalització d’un membre de la unitat familiar.

En principi és aconsellable mantenir els requisits i paràmetres econòmics per a l’accés a l’RMI, però convé augmentar i modular la intensitat protectora a favor dels sectors de població usuària amb més dificultats, amb constant adaptació a les circumstàncies familiars i personals i el corresponent ajustament de les estratègies d’inserció amb l’objectiu últim d’aconseguir l’autonomia de les persones assistides. A més a més, el Parlament de Catalunya, en la seva moció 37/VI de 27 d’octubre de 2000, sobre la lluita contra la pobresa, en l’apartat 1, també ha instat el Govern a adaptar i incrementar les prestacions públiques a les necessitats de les famílies amb més dificultats econòmiques, directament o amb prestacions finalistes.

La Llei 10/1997, de 3 de juliol...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR