Decret 3/2013, de 12 d’abril, del president de les Illes Balears, de declaració del cessament i del subsegüent nomenament per proveir la vacant d’un membre del Consell Consultiu de les Illes Balears

SecciónPrimera. Nomenaments, situacions i incidències
EmisorPRESIDÈNCIA DE LES ILLES BALEARS
Rango de LeyDecret

L’article 5.1 de la Llei 5/2010, de 16 de juny, del Consell Consultiu de les Illes Balears, disposa que el Consell Consultiu està integrat per deu membres, l’elecció o la designació dels quals, segons pertoqui de conformitat amb la Llei esmentada, s’ha de fer entre juristes de competència i prestigi reconeguts, amb més de deu anys d’exercici professional, que tenguin la condició política de ciutadans o ciutadanes de les Illes Balears.

Per la seva banda, l’article 6.1 de la Llei 5/2010, en la redacció de la Llei7/2011, de 20 d’octubre, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 159, de 22 d’octubre de 2011, disposa que els i les membres del Consell Consultiu han de ser nomenats pel president o presidenta del Govern de les Illes Balears, que n’ha d’establir l’ordre de prelació a efectes del que preveu l’article 7, precepte destinat a regular el procediment d’elecció del president o presidenta del Consell Consultiu. Així mateix, l’article 6, esmentat abans, disposa que quatre membres del Consell Consultiu són elegits pel Parlament amb el vot favorable de les tres cinquenes parts dels diputats i les diputades, i els altres sis són designats pel Govern.

En compliment d’aquesta previsió, mitjançant el Decret 34/2011, de 4 de novembre, del president de les Illes Balears, publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 166, de 5 de novembre de 2011, es van nomenar els membres del Consell Consultiu de les Illes Balears, entre els quals hi havia aquells prèviament designats pel Consell de Govern. Un d’aquests consellers fou el senyor Enrique Vicent Marí.

El decés, aquest mes de març, del senyor Enrique Vicent Marí ha provocat que el càrrec que ocupava com a conseller de l’alta institució consultiva de les Illes Balears quedi vacant, atès el que estableix l’article 16.1 b de la Llei 5/2012. Només a l’efecte de deixar-ne constància, de conformitat amb el que disposa l’apartat 2 de l’article esmentat abans, pertoca declarar el cessament, per mort, del senyor Enrique Vicent Marí com a membre del Consell Consultiu. També pertoca nomenar el conseller o la consellera que ha d’ocupar la vacant del senyor Enrique Vicent Marí.

Per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR