DECRET 305/2004, d'1 de juny, de creació i regulació de la Comissió per a l'elaboració dels documents preparatoris de l'avantprojecte de llei reguladora de les actuacions, l'assistència i els serveis socials.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyDecret

DECRET 305/2004, d'1 de juny, de creaciÛ i regulaciÛ de la ComissiÛ per a l'elaboraciÛ dels documents preparatoris de l'avantprojecte de llei reguladora de les actuacions, l'assistËncia i els serveis socials.

L'evoluciÛ de la societat catalana en els darrers anys ha generat un ampli consens entorn la necessitat de disposar d'una nova llei reguladora de les actuacions, l'assistËncia i els serveis socials que substitueixi l'actual regulaciÛ determinada pel Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, de refosa de diverses lleis en matËria de serveis socials aixÌ com la seva normativa de desplegament. Aquesta voluntat de canvi s'ha fet palesa tan en els diferents programes dels partits polÌtics que tenen representaciÛ en el Parlament de Catalunya aixÌ com en determinades propostes de l'AdministraciÛ local i tambÈ a travÈs de les manifestades pels col∑lectius de professionals, per les entitats associatives i per les organitzacions sindicals i empresarials.

…s per aixÚ que el Govern considera convenient crear un Úrgan col∑legiat especÌfic amb la missiÛ de realitzar els documents preparatoris que serveixin de base per a l'elaboraciÛ del text de l'avantprojecte de llei reguladora de les actuacions, l'assistËncia i els serveis socials que prËvia tramitaciÛ es presenti al Parlament de Catalunya per a la seva discussiÛ i, si escau, aprovaciÛ.

Els criteris que han d'inspirar l'actuaciÛ d'aquest Úrgan col∑legiat han de partir de les competËncies atribuÔdes a l'AdministraciÛ catalana en aquesta matËria i en conseq¸Ëncia el text que en resulti ha de concretar aspectes com ara la determinaciÛ dels drets dels ciutadans a les prestacions socials i complement‡ries configurats com a drets subjectius, la regulaciÛ i contingut de les prestacions socials, la regulaciÛ de l'activitat social de les entitats p˙bliques i privades, l'activitat de foment de l'administraciÛ en relaciÛ amb les actuacions socials que duguin a terme les entitats pertanyents al tercer sector, les responsabilitats publiques, les dels mateixos destinataris, les seves famÌlies i la societat en general, la determinaciÛ dels aspectes que cal tenir en compte per tal d'assegurar un finanÁament sostenible i, finalment, les formes de participaciÛ de les entitats, col∑lectius i persones que actuen en aquest ‡mbit.

D'altra banda els documents preparatoris a l'elaboraciÛ del text de l'avantprojecte de llei s'han...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR