ORDRE EMO/123/2011, de 15 de juny, per la qual es determina el procediment d'autorització i l'activitat de les agències de col·locació a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorServei D'Ocupació de Catalunya
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EMO/123/2011, de 15 de juny, per la qual es determina el procediment d'autorització i l'activitat de les agències de col·locació a Catalunya.

La situació de crisi econòmica ha evidenciat que la lluita contra la desocupació ha d'articular-se, entre d'altres solucions, a partir d'un nou paradigma en la manera d'entendre el contracte de treball, l'organització del treball, la gestió de les persones en el si de les organitzacions i el paper de les administracions públiques encarregades del disseny i gestió de les polítiques d'ocupació.

Amb l'objectiu de reduir la desocupació i incrementar la productivitat de l'economia espanyola, la Llei 35/2010, de 17 de setembre, de mesures urgents per a la reforma del mercat de treball (BOE núm. 227, de 18.9.2010), va establir, entre d'altres, algunes mesures per millorar els mecanismes d'intermediació laboral.

Una d'aquestes mesures va ser la regulació de les agències privades de col·locació amb ànim de lucre, el règim d'autorització de les quals es va articular a través del Reial decret 1796/2010, de 30 de desembre, pel qual es regulen les agències de col·locació (BOE núm. 318, de 31.12.2010).

Amb l'entrada de les agències de col·locació amb ànim de lucre, es produeix un procés de convergència amb la normativa internacional, s'equipara l'ordenament jurídic espanyol a les regulacions de bona part dels països membres de la UE i es normalitza jurídicament tot un seguit d'agents que ja operaven en el mercat de la intermediació a través de diferents mecanismes.

Pel que fa a l'actuació de les agències de col·locació a Catalunya, el Reial decret 1796/2010 estableix que les agències de col·locació que operen exclusivament en l'àmbit autonòmic puguin ser autoritzades en aquest àmbit, tot i que amb aquesta autorització es pugui operar posteriorment arreu del territori estatal.

D'acord amb l'article 17.1 de la Llei 56/2003, de 16 de desembre, d'ocupació (BOE núm. 301, de 17.12.2003), la gestió de la intermediació laboral i les polítiques actives d'ocupació corresponen als serveis públics d'ocupació de les comunitats autònomes. Igualment, i d'acord amb la Llei 17/2002, de 5 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i de creació del Servei d'Ocupació de Catalunya (DOGC núm. 3676, de 12.7.2002), a Catalunya, aquest és l'organisme que té encomanada la gestió de la intermediació laboral pel que fa a les ofertes i demandes del mercat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR