STSJ Cataluña , 2 de Mayo de 2000

PonenteADOLFO MATIAS COLINO REY
ECLIES:TSJCAT:2000:5696
Número de Recurso777/2000
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 2 de Mayo de 2000
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 777/2000 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL (mc)

ILMO. SR. D. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER ILMO. SR. D. ADOLFO MATÍAS COLINO REY ILMO. SR. D. FÉLIX V. AZÓN VILAS En Barcelona a 2 de mayo de 2000 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 3804/2000 En el recurso de suplicación interpuesto por María Virtudes frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº1 Barcelona de fecha 9 de noviembre de 1999 dictada en el procedimiento nº 798/1999 y siendo recurrido/a FONDO DE GARANTÍA SALARIAL y COMUNIDAD DE PROPIETARIOS DE LA FINCA SITA c/

DIRECCION000 nº NUM000 . Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. D. ADOLFO MATÍAS COLINO REY.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 13.09.99 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 9 de noviembre de 1999 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimo la demanda presentada per María Virtudes contra Comunitat de Propietaris del Carrer DIRECCION000 NUM000 de Barcelona; declaro la improcedència de l'acomiadament de la demandant comunicat el 2.9.1999; Condemno la comunitat demandada a que, en el termini de cinc dies des de la notificació d'aquesta sentència, opti entre la readmissió de la treballadora amb abonament dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins que la readmissió sigui efectiva, o el pagament a la demandant de la indemnització de 2.816.599.-PTA més una quantitat igual a la suma dels salaris deixats de percebre en el període de 2.9.1999 a 1.10.1999, sobre aquestes quantitats cal compensar les ja abonades o consignades prèviament; En el mateix termini improrrogable de cinc dies des del de notificació de la sentència, la part demandant haurà d'optar, per al cas que la demandada prefereixi no readmetre, entre la percepció de l'esmentada ndemnització o el manteniment del dret d'ús gratuït de l'habitatge que ocupa a la finca per temps màxim de tres anys comptadors a partir de la data de l'opció; Condemno la comunitat de propietaris, si opta per la no readmissió, a passar per l'opció de la treballadora respecte a l'ús de l'habitatge, d'altra banda, absolc el Fons de Garantía Salarial sense prejudici de les seves responsabilitats legals".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1r.- La demandant ha treballat a la comunitat de veïns demandada des del 1.2.1980, tenia reconeguda la categoria professional de portera i percebia el salari mensual de 96.294.-PTA inclosa la part proporcional de les pagues extraordinàries.

2n.- Pel compliment de la seva feina, en el moment de la contractació es va establir que la demandant ocuparia juntament amb el seu espòs Pedro Jesús i els seus dos fills Luis Pablo (nascut el 1979) i Jose Antonio (nascut el 1983) un habitatge situat a la pròpia finca.

3r.- Després del període de vacances de 1999, el 2.9.1999, l'ens demandat va fer a mans a la treballadora una carta en la qual se li comunicava l'acomiadament per causes objectives econòmiques que obliguen a suprimir el servei de porteria, es va posar a disposició de la treballadora la quantitat de 1.257.714.-PTA en concepte d'indemnització per acomiadament objectiu més 78.757.-PTA per compensació del preavís.

4t.- En acte de conciliació celebrada el dia 1.10.1999 la demandada va reconèixer la improcedència de l'acomiadament i va oferir 1.650.899.-PTA en concepte de indemnització i salaris fins a 1.10.999, quantitat no acceptada per la part demandant per discrepància sobre la devolució de la possessió de l'habitatge; la quantitat oferida va ser consignada en aquest jutjat".

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que una de las partes demandadas COMUNIDAD DE PROPIETARIOS DE LA FINCA SITA EN DIRECCION000 NUM000 , de todas a las que se dio traslado, impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR