DECRET 145/1980, de 25 d'agost de 1980, sobre la dependència orgànica i funcional de les Caixes d'Estalvi.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

L'article 12 de l'Estatut d'Autonomia atorga competència exclusiva a la Generalitat sobre les Caixes d'Estalvis, d'acord amb les bases i l'ordenació de l'activitat econòmica general i la política monetària de l'Estat, en els termes d'allò que disposen els articles 38, 131 i els números 11 i 13 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució.

Per altra banda, l'article 10 concedeix a la Generalitat, en el marc de la legislació bàsica de l'Estat i, si s'escau, en els termes que aquella legislació estableixi, el desenvolupament legislatiu i l'execució en l'ordenació del crèdit.

L'ordenació general del crèdit a Catalunya requereix l'anàlisi aprofundida amb la participació dels interessats per tal d'arribar a una normativa de fons més permanent. Però el desenvolupament autonòmic de Catalunya fa necessari que, sense dilacions, la dependència orgànica i funcional de les Caixes d'Estalvis passi a la competència de la Generalitat, sense perjudici de les competències que, per raons de política monetària de l'Estat, corresponguin al Banc d'Espanya, ni de les mesures definitives que oportunament es puguin proposar al Parlament de Catalunya per a una regulació definitiva d'aquesta matèria.

Per tant, i en el marc de les actuals lleis i disposicions de l'Estat, tal com contempla la disposició transitòria segona de l'Estatut,

A proposta del Conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Serà necessària l'autorització de la

Conselleria d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, previ informe del Banc d'Espanya: 1. Per a la creació de noves Caixes d'Estalvis a Catalunya. 2. Per la fusió d'entitats ja existents en el territori de Catalunya.

Article segon

- La Conselleria d'Economia i Finances de

la Generalitat portarà el control de l'acompliment de les normes d'expansió de les Caixes d'Estalvis, i haurà d'aprovar els projectes corresponents.

Article tercer

- Les Caixes d'Estalvis amb domicili

social a Catalunya, o que desenvolupin a Catalunya la major part de les seves activitats socials, publicaran la convocatòria d'Assemblea general, ordinària i extraordinària, en el Diari Oficial de la Generalitat i els periòdics de major circulació del lloc on radiqui llur seu social, en els termes previstos en l'article 5è. del Reial Decret 2290/1977, de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR