Acord del Consell de Govern d’1 d’agost de 2014 pel qual es deleguen en el conseller d’Economia i Competitivitat les facultats atribuïdes al Govern de les Illes Balears en l’article 7.5 de la Llei 24/2013, de 26 de desembre, del sector elèctric

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyAcord

Mitjançant Acord del Consell de Govern de 9 de juny de 2006, es varen delegar en el conseller de Comerç, Indústria i Energia les facultats atribuïdes al Govern de les Illes Balears en la disposició addicional quinzena de la Llei 54/1997, de 27 de novembre, del sector elèctric, pel que fa a l’adopció de les mesures necessàries, per un termini determinat, per tal de garantir el subministrament d’energia elèctrica quan, a criteri de l’operador del sistema, es doni un risc cert per a la prestació del subministrament, el qual fou publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 89, de 24 de juny de 2006.

Des de l’adopció d’aquest acte administratiu de delegació s’han produït successives modificacions normatives, pel que fa a les competències i a l’estructura orgànica bàsica de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mitjançant els decrets del president de les Illes Balears 12/2011, de 18 de juny, i 6/2013, de 2 de maig, que han afectat la denominació del conseller competent en matèria d’energia, subjecte passiu de la delegació, i que, a hores d’ara, és el conseller d’Economia i Competitivitat.

D’altra banda, s’ha d’assenyalar que la Llei 54/1997, de 27 de novembre, del sector elèctric, ha estat derogada per la Llei 24/2013, de 26 de desembre, del sector elèctric, tot i que aquesta nova llei conté un precepte, l’article 7.5, el contingut del qual és similar a la disposició addicional quinzena de la Llei derogada, i que constitueix l’objecte de la delegació esmentada.

L’article 7.5 de la Llei 24/2013, en relació amb l’article 30.35 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, segons la redacció que en fa la Llei orgànica1/2007, de 28 de febrer, disposa que el Govern de les Illes Balears pot adoptar, per un termini determinat, les mesures necessàries per garantir el subministrament d’energia elèctrica quan es doni un risc cert per a la prestació d’aquest subministrament.

Tot i que, en principi, les modificacions normatives esmentades no impliquen la pèrdua de la seva eficàcia, resulta recomanable dictar una nova delegació de competències que s’ajusti formalment a l’ordenament jurídic vigent.

Per tot això, i d’acord amb l’article 13 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR