DECRET de 5 de setembre de 1979, de creació de l'entitat 'Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya'.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El Reial Decret 2115/78, de 26 de juliol, transfereix a la Generalitat de Catalunya, al seu article 15 i concordants, les competències sobre l'establiment, l'organització, l'explotació i inspecció de ferrocarrils, quan no tinguin àmbit estal, circulin íntegrament pel territori de Catalunya i no estiguin integrats en RENFE.

L'esmentat precepte preveu que els serveis ferroviaris explotats en l'actualitat per FEVE al territori de Catalunya passaran a ésser explotats, amb el mateix caràcter que tinguessin, per la Generalitat de Catalunya.

En relació amb aquest traspàs de competències, i a fi de procedir a l'organització dels ferrocarrils a l'àmbit de la Generalitat de Catalunya, és necessari crear un ens públic, amb personalitat jurídica pròpia, l'objectiu del qual sigui, d'acord amb la seva naturalesa jurídica, el de gestionar, explotar i coordinar totes les línies de ferrocarril que han estat traspassades a la Generalitat, a fi de vetllar per la seva situació econòmica, financera i millora del servei.

Aquest objectiu ha de comprendre així mateix la prestació d'altres serveis de transport per carretera, quan siguin complementaris o substituius d'aquells, o bé, quan tinguin caràcter independent, i d'acord amb allò que s'estableix per la legislació vigen t, procedeixi optar per una fórmula de gestió directa en atenció a raons d'interès públic.

Amb aquest motiu, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, informat per la Comissió Jurídica Assessora, i d'acord amb el Consell Executiu,

Disposo:

Article primer

- Es crea "Ferrocarrils de la Generalitat de

Catalunya", entitat amb personalitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR