DECRET 125/1984, de 17 d'abril, pel qual es regula l'ús de la llengua catalana a les escriptures públiques.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyDecret

El Departament de Justícia mitjançant una instrucció de 27 de juny de 1980, que per Ordre de la Presidència de la Generalitat de 23 de juliol següent fou publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, va establir unes normes d'actuació adreçades als notaris residents a Catalunya sobre l'ús de la llengua catalana a les escriptures públiques, les quals en el decurs dels darrers anys van anar impulsant i garantint el dret del ciutadà, dimanant de l'article 3r. de l'Estatut, d'elecció de la llengua en l'atorgament d'escriptures davant notari, en general, amb la qual cosa contribuiren a l'ús normal del català en l'expedició de tot tipus de documents atorgats a Catalunya.

Aprovada la Llei 7/1983, de 18 d'abril, de normalització lingüística a Catalunya, fonamental en aquesta matèria, i amb la finalitat d'aconseguir la superació de la desigualtat que hi havia, impulsant la normalització de l'ús de la llengua catalana en tot el territori, així com de garantir l'ús oficial d'ambdues llengües, el català i el castellà; i considerant el que es regula a l'article 10 de la susdita Llei i el que s'estableix a la seva disposició addicional en el sentit que la Generalitat ha de promoure la normalització lingüística en qualsevol àmbit, dependent o no d'ella, es considera que, transcorregut un període de temps de la seva progressiva efectivitat, cal desplegar la normativa relativa a l'ús de la llengua catalana a les escriptures públiques, tot actualitzant l'esmentada Instrucció del Departament de Justícia de 27 de juny de 1980.

Atès l'informe favorable emès per la Direcció General de Política Lingüística de conformitat amb el que estableix l'apartat b) de l'article únic del Decret 397/1983, de 8 de desembre, assenyalant les funcions de l'esmentada Direcció General;

En virtut d'això, a proposta del Conseller de Justícia, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- L'atorgament d'escriptures públiques a

Catalunya i la seva autorització pels notaris es farà en la llengua oficial que l'atorgant escollirà, o, si hi ha més d'un atorgant, en aquella que aquests acordin.

Article segon

- Si no hi hagués acord quant a la

llengua, l'escriptura s'atorgarà en ambdues llengües oficials, sense que calgui emprar el sistema de doble columna. També s'atorgarà en ambdues llengües per voluntat conjunta de tots els atorgants.

Article tercer

- Si...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR