DECRET LLEI 15/2020, de 5 de maig, pel qual s'autoritza el Consell Català de l'Esport per prestar garantia, durant l'exercici 2020, fins a una quantia màxima global de 8.000.000 d'euros, a favor de l'Institut Català de Finances, per a l'atorgament de préstecs per facilitar la liquiditat de les entitats esportives inscrites en el Registre d'Entitats Esportives, afectades per la situació derivada de la COVID-19.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret-llei

El president de la Generalitat de Catalunya,

L'article 67.6.a) de l'Estatut preveu que els decrets llei són promulgats, en nom del rei, pel president o presidenta de la Generalitat.

D'acord amb l'anterior, promulgo el següent

DECRET LLEI

La situació de crisi sanitària generada com a conseqüència de la COVID-19 ha obligat el Govern de la Generalitat a prendre de forma gradual un seguit de mesures en diferents àmbits, amb l'objectiu de pal·liar els greus efectes que la pandèmia està produint.

Aquestes mesures s'han pres per mitjà de diferents decrets llei adoptats des del mateix moment de la declaració de la situació de pandèmia que va fer l'Organització Mundial de la Salut, el passat 11 de març; des del primer, el Decret llei 6/2020, de 12 de març, de mesures urgents en matèria assistencial, pressupostària, financera, fiscal i de contractació pública, per tal de pal·liar els efectes de la pandèmia generada pel coronavirus COVID-19, fins al darrer que s'ha aprovat, el Decret llei 12/2020, de 10 d'abril, pel qual s'adopten mesures pressupostàries, en relació amb el Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya, en l'àmbit tributari i en l'estructura de l'Administració de la Generalitat, per pal·liar els efectes de la pandèmia generada per la COVID-19.

Les entitats esportives catalanes que figuren en el Registre d'Entitats Esportives del Consell Català de l'Esport, no romanen alienes a aquesta situació i, igual que la resta d'empreses del país, estan patint les conseqüències directament derivades d'aquesta situació que afecta de forma molt negativa la seva liquiditat i també el manteniment dels llocs de treball que depenen de l'exercici de la seva activitat.

En aquest sentit, és voluntat del Departament de la Presidència, mitjançant el Consell Català de l'Esport, impulsar, instrumentada per l'Institut Català de Finances, una línia específica de préstecs que tingui per objecte facilitar la liquiditat de les entitats esportives, inscrites en el Registre d'Entitats Esportives, afectades per la situació derivada de la COVID-19. Aquesta mesura requereix disposar de l'autorització del Govern, que s'instrumenta amb aquest Decret llei.

En el present supòsit, el caràcter extraordinari i excepcional de la situació deriva de la declaració de l'estat d'alarma provocada per la situació sanitària que requereix adoptar de manera urgent mesures que pal·liïn, tant com es pugui, la situació creada i que no poden ajornar-se, fins i tot, mitjançant la utilització de mitjans legislatius d'urgència a un moment posterior.

Per tant, en ús de l'autorització que concedeix l'article 64 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, de conformitat amb l'article 38 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern;

A proposta de la consellera de la Presidència i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article únic

S'autoritza el Consell Català de l'Esport a prestar garantia, durant l'exercici 2020, fins a una quantia màxima global de 8.000.000 d'euros, a favor de l'Institut Català de Finances per a l'atorgament de préstecs per facilitar la liquiditat de les entitats esportives inscrites en el Registre d'Entitats Esportives, afectades per la situació derivada de la COVID-19. A aquest efecte el Consell Català de l'Esport ha de tenir formalitzat un conveni amb l'ICF per constituir un fons de garantia amb càrrec als pressupostos del Consell Català de l'Esport.

Disposició final

Aquest Decret llei entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 5 de maig de 2020

Joaquim Torra i Pla

President de la Generalitat de Catalunya

Meritxell Budó Pla

Consellera de la Presidència

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR