DECRET 221/1983, de 9 de juny, sobre regulació de l'activitat apícola.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

L'activitat apícola catalana és un procés d'expansió progressiu, el qual es troba en aquests moments limitat per la manca d'una ordenació del sector que en garanteixi la sanitat i la producció.

Cal tenir en compte que el benefici indirecte que proporcionen les abelles és superior, amb escreix, del que se n'obté directament. Aquests beneficis indirectes vénen donats pel fet que l'apicultura aprofita uns recursos que altrament no en proporcionarien cap i per la importància que tenen les abelles en el procés de pol·linització, el qual afavoreix en alguns conreus una productivitat més elevada.

Per altra banda i a causa de les condicions climatològiques, les floracions s'aprofiten en règim de transhumància, la qual cosa contribueix a l'agreujament de problemes d'assentament de les arnes i afavoreix el contagi de malalties.

Per aquests motius, cal que l'Administració procedeixi a una ordenació del sector que en garanteixi els aspectes sanitaris i productius.

Per tot això, a proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Aquest Decret té com a finalitat la

regulació de l'activitat apícola a Catalunya.

Article segon

- Es crea el registre d'explotacions

apícoles de Catalunya, dependent de la Direcció General de Producció i Indústries Agro-alimentàries.

Article tercer 1

Les explotacions apícoles amb més de.

25 arnes, existents a Catalunya, hauran de sol·licitar llur inscripció a l'esmentat registre, en el termini de 6 mesos, comptats des de la data d'entrada en vigor d'aquest Decret. 2. Els propietaris titulars d'aquestes explotacions apícoles hauran de presentar la seva sol·licitud d'inscripció a les Seccions Territorials de Ramaderia corresponents, indicant el nombre d'arnes que tenen.

Article quart

- L'apicultor que desitgi instal·lar arnes

a Catalunya de manera fixa o transhumant, caldrà que disposi del corresponent permís del propietari de la terra, assenyalant convenientment el lloc d'assentament de l'arna.

Article cinquè

- Cada arna haurà d'anar identificada amb

una placa metàl·lica o marca indeleble fent constar el número de registre de l'explotació apícola a la qual pertany.

Article sisè

- Els propietaris d'explotacions apícoles

hauran de notificar anualment a les Seccions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR