Decret 34/2013, de 21 de juny, de modificació del Decret 8/2006, de 3 de febrer, pel qual es regula el Consell de Salut Laboral de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

El Consell de Salut Laboral de les Illes Balears, que inicialment es va dir Consell Balear de Salut Laboral, fou creat mitjançant el Decret 67/1997, de 21 de maig. La regulació actual està recollida en el Decret 8/2006, de 3 de febrer, que el configura com a òrgan de caràcter assessor, consultiu i de participació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en matèria de seguretat i salut en el treball, adscrit a la conselleria competent en salut laboral. Aquest Decret va ser modificat pel Decret20/2010, de 8 de febrer, per tal d’adequar-lo al Decret 11/2007, d’11 de juliol, del president de les Illes Baleares, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dotar la Comissió Tècnica d’una major eficàcia i adaptar les funcions del Consell al nou marc de desenvolupament de l’acció preventiva en matèria laboral.

El Decret 6/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estructura la Conselleria d’Economia i Competitivitat en la Secretaria General i les direccions generals d’Economia i Estadística; de Comerç i Empresa; d’Indústria i Energia; d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic, i de Treball i Salut Laboral.

Atès que, d’acord amb la distribució de competències que estableix el Decret esmentat, la Direcció General d’Economia i Estadística té atribuïda, entre d’altres funcions, la gestió de l’Observatori del Treball de les Illes Balears, es considera adequat que la persona titular d’aquesta direcció general formi part del Ple del Consell de Salut Laboral de les Illes Baleares i, per tant, es considera necessària i escaient la modificació del Decret 8/2006, de 3 febrer, pel qual es regula el Consell de Salut Laboral de les Illes Balears, amb la finalitat d’adequar-lo a l’estructura actual de la Conselleria d’Economia i Competitivitat.

D’altra banda, la Direcció General de Comerç i Empresa té atribuïdes, entre altres funcions, el sistema balear de responsabilitat social corporativa i d’empreses; les polítiques d’igualtat en l’àmbit laboral; el foment de mesures de conciliació de la vida personal i laboral en les empreses, i el foment i els registres públics de l’economia social i el treball autònom, totes matèries amb incidència en la salut laboral.

Per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR