DECRET 28/1986, de 30 de gener, de Reglament de selecció de personal de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
Rango de LeyDecret

DECRET 28/1986, de 30 de gener, de Reglament de selecció de personal de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

La Llei 17/1985, de 23 de juliol, de la Funció Pública de l'Administració de la Generalitat regula, entre altres matèries, els criteris generals que s'han de tenir en compte en el procés de selecció del personal que ha de prestar els seus serveis en l'àmbit de l'Administració de la Generalitat, criteris que s'inspiren en els principis constitucionals d'igualtat, mèrits i capacitat dels aspirants, així com el de publicitat de les diferents convocatòries.

L'efectivitat d'aquests principis requereix l'establiment amb caràcter general i llevat de les excepcions que es puguin establir legalment d'un procediment uniforme per a l'accés als diferents Cossos i Escales de funcionaris, així com de la resta de personal al servei de l'Administració de la Generalitat.

D'altra banda, la Llei 17/1985 esmentada, a l'article 45, faculta el Consell Executiu per reglamentar la composició i el funcionament dels tribunals o òrgans de selecció que han de garantir l'objectivitat del procés selectiu.

Per tot això, i previ informe de la Comissió Tècnica de la Funció Pública, a proposta del Conseller de Governació i amb la deliberació prèvia del Consell Executiu,

DECRETO:

CAPÍTOL 1 Àmbit d'aplicació

Article 1

El procediment d'ingrés a la Funció Pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya s'ha de regir pel present reglament i per les bases de la corresponent convocatòria, sigui quin sigui el sistema emprat, respecte de tot el personal comprès dins l'àmbit d'aplicació de la Llei 17/1985, de 23 de juliol, llevat dels cossos i escales en què per aplicació del seu article 18. e) es consideri necessària una regulació específica per a determinats col-lectius de funcionaris, cas en el qual el present reglament tindrà caràcter supletori.

CAPÍTOL 2 Sistemes de selecció

Article 2

L'accés als cossos i escales o a les categories laborals de la Generalitat es fa per convocatòria pública pels sistemes d'oposició, concurs-oposició o concurs, d'acord amb l'oferta d'ocupació pública.

Article 3

3. 1 La selecció per oposició consisteix en la superació de les proves de caràcter eliminatori teòriques i pràctiques exigides a la convocatòria, adequades a l'exercici de la funció.

3. 2 Quan es tracti de proveir places vacants de cossos i escales pertanyents als grups A i B, i si s'escau, l'oposició es farà per poder seguir un curs selectiu de formació a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Article 4

Si les característiques de l'oposició ho requereixen, les proves escrites es llegiran davant el Tribunal que és facultat per interrogar els aspirants sobre les qüestions que són objecte de la prova.

La convocatòria corresponent pot establir una entrevista del candidat amb el Tribunal amb la finalitat d'avaluar-ne la capacitat de judici, la maduresa intel-lectual, la capacitat de relacionar i altres aptituds referides a les matèries que són objecte de la prova.

Article 5

El curs selectiu de formació, previst a l'article 3, no contindrà matèries pròpies de la titulació requerida, excepte quan en raó de l'especialització de la funció a exercir calgui conèixer-les amb una major profunditat que l'exigida normalment per a l'obtenció del títol.

Es tractarà, en tot cas, de reduir al mínim indispensable la utilització de sistemes d'estudi memorístic en benefici de l'aprofundiment de les matèries.

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya, mitjançant una valoració continuada de l'aprofitament global del curs, certificarà l'aptitud o no dels participants en els cursos selectius.

Article 6

La selecció per concurs consisteix en la valoració dels mèrits determinats per la convocatòria corresponent, la qual ha d'ésser pública i lliure.

El sistema de concurs només es pot utilitzar, excepcionalment, per adquirir la condició de funcionari si es tracta de proveir llocs de treball corresponents a places singulars pertanyents a cossos dels grups A i B que, per raó de les seves característiques i tecnificació requerida, han d'ésser proveïdes amb personal de mèrits rellevants i condicions excepcionals. Les previsions per proveir places per aquest sistema hauran d'ésser les següents:

Han de figurar degudament especificades en un Annex del Pressupost.

S'han d'incloure en la llista de llocs de treball.

Figuraran a part, amb nivell retributiu.

Ocuparan places singulars.

Article 7

La selecció per concurs-oposició consisteix en la valoració prèvia de determinades condicions de formació, mèrits o nivells d'experiència, adients amb la tasca a exercir, i en la superació de les proves corresponents.

La valoració d'aquests mèrits o nivell d'experiència no pot significar, en relació amb les proves selectives, més de la tercera part de la puntuació màxima assolible en el conjunt del concurs-oposició.

Amb la finalitat d'assegurar la idoneïtat dels aspirants, aquests han de superar, en la fase d'oposició, la puntuació mínima que s'ha establert a les bases de la convocatòria.

A la fase d'oposició s'aplicaran els criteris que per a l'oposició determina el present Reglament.

Article 8

8. 1 Les proves de selecció s'hauran de realitzar de manera que puguin fer paleses les condicions d'aptitud i de coneixements dels candidats, així com també les condicions físiques, de personalitat o d'altra mena que es considerin necessàri es atesa la naturalesa de la funció a desenvolupar.

8. 2 Els programes de les proves de selecció hauran de versar sobre les matèries que garanteixin, amb la seva superació, un grau de coneixement adient per al desenvolupament de les tasques a complir.

CAPÍTOL 3 Curs complementari de formació

Article 9

Un cop acabades les proves selectives pròpies dels sistemes d'oposició i concursoposició per proveir places de funcionaris de cadascun dels grups, A, B, C, D i E, l'Escola d'Administració Pública de Catalunya farà un curs complementari de formació destinat als qui hagin superat les proves esmentades llevat del cas en què es determini a la corresponent convocatòria que el curs per als grups A i B hagi d'ésser selectiu.

CAPÍTOL 4 Oferta d'ocupació pública

Article 10

En el termini d'un mes a comptar des de l'entrada en vigor dels Pressupostos de la Generalitat corresponents, els Departaments proposaran al Conseller competent en matèria de funció pública, per mitjà de la Direcció General de la Funció Pública, les llistes de places vacants dotades pressupostàriament. Si després de l'entrada en vigor dels Pressupostos de la Generalitat es produeixen augments de crèdits pressupostaris que comportin augment de les dotacions del personal, es podrà elaborar un annex a l'oferta d'ocupació pública i posteriorment seguir els corresponents tràmits de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR