DECRET 9/1991, de 22 de gener, d'aprovació del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1991, i les seves bases d'execució.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

L'article 44 del Decret 301/1989, de 4 de desembre, complementari del de convocatòria del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya dels anys 1989, 1990 i 1991, habilita la Comissió de cooperació local de Catalunya per formular el Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1991, i estableix que aquest serà sotmès a un tràmit d'informació pública per un període de quinze dies i a l'aprovació del Consell Executiu.

Estudiada l'atribució inicial de la demanda al Pla esmentat, la Comissió de cooperació local de Catalunya, per acord pres en la sessió del dia 28 de setembre de 1990, formulà el projecte del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1991, que es va sotmetre a informació pública mitjançant Edicte de 2 d'octubre de 1990.

Atès que la Comissió de cooperació local de Catalunya, en la sessió del dia 12 de desembre de 1990, acordà, entre altres, la resolució de les al·legacions presentades en l'esmentat tràmit d'informació pública i informà favorablement sobre les bases d'execució del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1991;

Vist que en l'expedient de formulació del Pla s'han seguit tots els tràmits que disposa la normativa vigent;

A proposta del conseller de Governació, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

S'aproven definitivament el programa general i els programes específics de l'Administració de la Generalitat del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1991, i les seves bases d'execució, les quals figuren a l'annex d'aquest Decret.

Article 2

S'aprova definitivament el programa de cooperació municipal de la Diputació de Girona, com a programa específic del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1991.

Disposicions finals

- 1 Es faculta el conseller de Governació per a l'execució i el desplegament d'aquest Decret.

- 2 Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 22 de gener de 1991

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep Gomis i Martí Conseller de Governació

Annex

Bases d'execució del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1991

Capítol 1 Normes generals

- 1 Normativa aplicable. L'execució del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1991, la regiran específicament i en tot el que li sigui aplicable les lleis 5/1987, de 4 d'abril, 8/1987, de 15 d'abril, i 23 /1987, de 23 de desembre; els decrets 117/1989, de 19 de maig, i 301/1989, de 4 de desembre, i la normativa estatal aplicable.

- 2 Pel que fa a la contractació i l'execució de les obres, caldrà aplicar els preceptes bàsics de la Llei i el Reglament de contractes de l'Estat aplicables a la contractació dels ens locals, la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, i, supletòriament, la resta de les disposicions vigents en la matèria.

- 3 Execució del Pla. L'execució del programa general i dels programes específics finançats amb aportacions de l'Administració de l'Estat i/o de l'Administració de la Generalitat correspon a la Generalitat de Catalunya.

- 4 L'execució dels programes específics proposats per les diputacions provincials i finançats amb aportació de les mateixes diputacions i/o fent ús de la disponibilitat de crèdits del Banc de Crèdit Local no utilitzats en el finançament del programa general correspon a la diputació respectiva.

Capítol 2 Gestió del Pla

Secció 1 Normes generals

- 5 La gestió de les actuacions incloses en el Pla comprèn les operacions següents:

  1. Contractació, execució i direcció de l'obra. Els ens encarregats d'aquestes funcions s'anomenen en endavant ens executors.

  2. Control de l'execució de l'obra, lliurament de les subvencions atorgades i recepcions facultatives. Els ens encarregats d'aquestes funcions s'anomenen en endavant ens gestors.

    Secció 2 Gestió del programa general i dels programes específics de l'Administració de la Generalitat

    - 6 La gestió del programa general i dels programes específics de l'Administració de la Generalitat que estableix l'article 3.4.3 del Decret 301/1989, de 4 de desembre, correspon al Departament de Governació pel que fa a la direcció superior i al control de l'execució del programa.

    - 7 Amb caràcter general, les funcions dels ens executors s'encomanen als ens beneficiaris. La delegació territorial del Govern de la Generalitat que correspongui encomanarà al consell comarcal i, supletòriament, a la diputació provincial corresponent, l'execució d'aquestes funcions per a aquells municipis que acreditin que no disposen de capacitat de gestió tècnica i/o administrativa suficient. Les delegacions territorials del Govern de la Generalitat també podran assumir directament l'exercici d'aquestes funcions en cas que no les assumeixi el consell comarcal ni la diputació provincial corresponent.

    - 8 S'encomanen les funcions dels ens gestors als consells comarcals i, supletòriament, a les diputacions provincials o, si escau, a les delegacions territorials del Govern de la Generalitat. SECCIó 3 Gestió dels programes específics proposats i finançats per l'Administració de la Generalitat (no previstos al Decret 301/1989) o per les diputacions provincials

    - 9 La gestió i el finançament dels programes específics proposats i finançats per l'Administració de la Generalitat (no previstos al Decret 301/1989) o per les diputacions provincials es regiran per les bases d'execució dels programes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR