DECRET 411/1987, de 22 de desembre, de reestructuració del Departament de Comerç, Consum i Turisme.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

Des de l'estructuració del Consell Executiu de la Generalitat pel Decret de 8 de maig de 1980, el Departament de Comerç i Turisme, avui de Comerç, Consum i Turisme, ha anat adaptant, en successives disposicions, la seva pròpia estructura al desenvolupament de les seves activitats, a mesura que li eren assignades competències, per tal de potenciar al màxim l'exercici de les funcions corresponents.

Es fa necessari ara procedir a la reestructuració del Departament de Comerç, Consum i Turisme en el seu conjunt, amb la idea d'ordenar adequadament l'atribució de les competències de què disposa, entre els seus diversos òrgans de responsabilitat, a fi que les seves tasques de govern i administració, tan relacionades amb les necessitats a satisfer dels ciutadans, es presentin davant d'ells en condicions d'accessibilitat i eficàcia.

Per tant, a proposta del Conseller de Comerç, Consum i Turisme, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

El Departament d e Comerç, Consum i Turisme, sota la direcció del seu titular, exercirà les funcions que legalment li corresponen a través dels òrgans i centres directius següents: Secretaria General. Direcció General de Promoció Comercial. Direcció General de Comerç Interior i Serveis. Direcció General de Consum i Disciplina del Mercat. Direcció General de Turisme. Així mateix, el Departament de Comerç, Consum i Turisme integra l'Institut Català de Consum com a organisme autònom i la Comissió de Preus de Catalunya.

Article 2

2.1 Com a òrgan d'assistència immediata al Conseller hi ha un Gabinet. 2.2 Sota la presidència directa del Conseller de Comerç, Consum i Turisme s'integra el Consell de Direcció, per tal d'assistir-lo en l'elaboració de la política del Departament i la deguda coordinació en l'activitat d'aquest. Formaran part de l'esmentat Consell el Secretari General del Departament, el Director General de Promoció Comercial, el Director General de Comerç Interior i Serveis, el Director General de Consum i Disciplina del Mercat, i el Director General de Turisme i el President-Director General de l'Institut Català de Consum.

Article 3

Secretaria General 3.1 La Secretaria General del Departament, per a l'exercici de les funcions que li corresponen d'acord amb el Decret 27/1983, de 4 de febrer, i la resta de la normativa vigent, així com d'aquelles que li encomani el Conseller de Comerç, Consum i Turisme, s'integra en els Serveis següents:

  1. Gabinet Tècnic.

  2. Servei d'Estudis i Assessorament Econòmic.

  3. Subdirecció General d'Administració i Règim Interior.

  4. Servei d'Informació, Documentació i Publicacions. 3.2 La Comissió de Preus de Catalunya, d'acord amb el que estableix el Decret 113/1986, de 20 de març, depèn directament del Conseller, com a òrgan de treball i deliberació, si bé l'oficina administrativa d'aquesta s'adscriu a la Secretaria General del Departament, igual que l'oficina de premsa. 3.3 Els Serveis Territorials de Comerç, Consum i Turisme de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona depenen orgànicament de la Secretaria General i, en relació amb l'exercici de les seves funcions, de la Direcció General de Promoció Comercial, en matèria de fires comercials; de la Direcció General de Comerç Interior i Serveis, en matèria de comerç interior i serveis; de la Direcció General de Consum i Disciplina del Mercat, en matèria de consum i disciplina del mercat, i de la Direcció General de Turisme en matèria de turisme.

Article 4

4.1 El Gabinet Tècnic, amb nivell orgànic de Servei, té les funcions següents: 4.1.1 L'estudi per a l'elaboració i la proposta, així com per a la modificació i l'adequació, quan calgui, dels projectes i disposicions de caràcter general i l'assessorament de tota mena de disposicions del Departament. 4.1.2 Organitzar l'assistència tècnico-jurídica que requereixin, en relació amb les competències del Departament, les actuacions del Conseller i del Secretari General en les tasques del Parlament, el Consell Executiu i el Consell Tècnic i el control i el seguiment de les disposicions generals fins a la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. 4.1.3 Informe i proposta de resolucions de recursos contra disposicions del Departament, especialment quan la resolució ha de ser del Conseller. 4.1.4 Informar jurídicament sobre els expedients i les actuacions, competència del Departament, especialment quan la resolució ha de ser del Conseller o del Secretari General. 4.1.5 Assessorar jurídicament tots els òrgans del Departament. 4.1.6 Coordinar tècnicament, d'acord amb les instruccions del Secretari General, els òrgans de procediment del Departament. 4.1.7 La selecció i recopilació de la legislació, els treballs doctrinals i la documentació tècnico-jurídica que es relacioni amb les matèries pròpies del Departament. 4.2 Per al compliment de les seves funcions, el Gabinet Tècnic disposa de dues Seccions:

  1. Secció d'Assessorament Tècnico-Jurídic de Comerç i Serveis.

  2. Secció d'Assessorament Tècnico-Jurídic de Consum i Turisme.

Article 5

5.1 El Servei d'Estudis i Assessorament Econòmic té les funcions següents: 5.1.1 Elaboració de la memòria d'activitats del Departament. 5.1.2 La coordinació, supervisió i elaboració, si s'escau, dels estudis econòmics del Departament. 5.1.3 Elaboració i/o orientació i coordinació de les estadístiques relacionades amb les competències del Departament. 5.1.4 Assessorar en l'elaboració de l'avantprojecte del pressupost anual del Departament. 5.1.5 L'elaboració d'informes i dictàmens en matèria econòmica i tècnica del Departament, així com l'execució de les gestions que li encomani el Secretari General o el Conseller. 5.2 Aquest Servei disposa de dues Seccions:

  1. Secció d'Anàlisi i Documentació.

  2. Secció de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR