DECRET 397/1984, de 17 de desembre, sobre el procés d'elaboració del projecte del Pla Territorial General.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

La Llei 23/1983, de 21 de novembre, de Política Territorial, defineix, en el seu capítol II el Pla Territorial General i en l'article 8 determina que el Consell Executiu, vist un informe de la Comissió de Coordinació de Política Territorial i després d'una anàlisi ponderada de les diverses alternatives possibles, adoptarà un acord en el qual concretarà les finalitats i els objectius polítics del projecte de Pla Territorial General, tot indicant els terminis d'iniciació i de realització dels treballs.

Atesa la conveniència d'iniciar l'elaboració del projecte del Pla Territorial General, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, un cop escoltada la Comissió de Coordinació de Política Territorial, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer 1

L'elaboració del Pla Territorial.

General correspon al Departament de Política Territorial i Obres Públiques d'acord amb els altres Departaments, en coordinació amb el pla econòmic de Catalunya i tenint en compte la Llei del Parlament que regularà l'organització territorial de Catalunya. 2. Per a la realització dels treballs el Departament disposarà d'un termini de dos anys a partir de la data de publicació d'aquest Decret.

Article segon 1

El projecte de Pla Territorial General.

s'orientarà d'acord amb els objectius generals següents:

  1. Servir de marc de discussió i de referència, de caire horitzontal i vertical respecte als diferents nivells de l'Administració, per a la resolució dels desequilibris territorials per mitjà de la previsió i coordinació de les diverses actuacions públiques.

  2. Incrementar l'eficàcia administrativa facilitant un sistema descentralitzat de presa de decisions referents a l'ocupació del territori, mitjançant la redacció dels plans territorials adients.

  3. Promoure el creixement de les activitats econòmiques tenint present l'eficàcia territorial de les diferents localitzacions, tot atenent l'impacte sobre el medi.

  4. Promoure un desenvolupament equilibrat del territori procurant evitar la tendència cap a concentracions excessives; disminuir els desequilibris en els nivells de renda entre les diferents parts del territori i distribuir de forma equilibrada els serveis i els equipaments públics.

  5. Procurar un millor aprofitament dels recursos naturals i una millor coordinació de les diferents actuacions sectorials en aquest àmbit.

  6. Protegir el patrimoni natural i cultural i mantenir la seva riquesa i la seva diversitat.

  7. Millorar la qualitat de vida i tenir especial cura de les zones del territori que pateixen problemes de desenvolupament i de regressió o estancament econòmic, processos de reconversió industrial o que tenen taxes d'atur molt elevades. 2. Els objectius territorials que han de guiar l'elaboració...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR