DECRET 459/2004, de 28 de desembre, pel qual es regula el Premi Internacional Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET

459/2004, de 28 de desembre, pel qual es regula el Premi Internacional Catalunya.

Amb la finalitat de reconËixer les persones que contribueixen decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, cientÌfics o humans arreu del mÛn, es va crear el Premi Internacional Catalunya, mitjanÁant Acord de Govern de data 17 d'abril de 1989, que va aprovar-ne les bases i la primera convocatÚria. L'Acord de 30 de setembre de 1991, va modificar les bases del Premi, que han estat les que han regit les diferents convocatÚries, aprovades mitjanÁant resoluciÛ del President de la Generalitat.

La conveniËncia que aquest Premi sigui objecte d'una disposiciÛ de car‡cter general, amb vocaciÛ de permanËncia, justifica l'aprovaciÛ d'aquest Decret, que introdueix algunes novetats com ara una regulaciÛ mÈs detallada de la composiciÛ, designaciÛ i drets de les persones membres del jurat, o el procediment de presentaciÛ de candidatures i d'adopciÛ d'acords.

Per tot aixÚ, a proposta del conseller en cap i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Premi Internacional Catalunya

1.1††El Premi Internacional Catalunya l'atorga anualment la Generalitat de Catalunya.

1.2††El Premi es convoca mitjanÁant resoluciÛ del President o Presidenta de la Generalitat.

Article 2

Jurat

2.1††Formen el jurat del Premi Internacional Catalunya personalitats rellevants del mÛn de la ciËncia, l'economia, les arts i la cultura.

2.2††El jurat del Premi Internacional Catalunya es composa d'un mÌnim de deu membres i un m‡xim de vint-i-cinc, nomenats pel President o Presidenta de la Generalitat, que tambÈ en forma part i n'exerceix la presidËncia.

2.3††Les persones membres del jurat del Premi Internacional Catalunya ho sÛn per un mÌnim de dos anys des del seu nomenament, llevat dels casos de ren˙ncia, incapacitat sobrevinguda o trasp‡s. El nomenament Ès prorrogable per perÌodes de temps idËntics.

2.4††Les persones membres del jurat del Premi Internacional Catalunya tenen dret a una remuneraciÛ anual ˙nica, que aprova el Govern, i tenen cobertes les despeses de trasllat i estada necess‡ries per exercir les seves funcions.

2.5††El jurat ha de resoldre totes les q¸estions no previstes de forma expressa en les bases de la convocatÚria.

2.6††Correspon al president o presidenta convocar la reuniÛ d'atorgament del Premi, assegurar la regularitat de les deliberacions i ordenar els debats.

El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR