DECRET 383/1984, de 22 de desembre, de creació de l'Institut d'Estudis Autonòmics.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 152/1993.

L'accés a l'autogovern de les nacionalitats i regions espanyoles, establert per la Constitució, constitueix una novetat en el camp del dret polític i administratiu, no assumible del tot als precedents existents a Espanya i a d'altres països.

Les dificultats de la implantació i estructuració d'aquestes autonomies polítiques infrastatals són de domini públic quotidià, però manquen quasi totalment els estudis seriosos, que només poden ser fruit d'investigacions jurídiques i econòmiques portades amb rigorositat científica. Cal, a més a més, difondre-les i fer-les arribar a l'opinió pública per tal d'orientar-la degudament i explicar l'abast i possibilitats de l'autogovern regulat per la Constitució.

La Generalitat de Catalunya, que es troba implicada en aquesta qüestió creu imprescindible promoure aquests estudis i la seva difusió mitjançant la creació d'un òrgan d'alt nivell científic que se n'ocupi expressament.

Per això, d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Es crea l'Institut d'Estudis Autònomics,

que serà un òrgan del Departament de la Presidència i estarà sota la dependència immediata del secretari general del Departament.

Article segon

- Són funcions de l'Institut:

  1. L'estudi i la recerca sobre les autonomies polítiques territorials a Espanya i a l'estranger en l'aspecte constitucional, polític i administratiu i sobre la seva implantació, desenvolupament i evolució, amb especial atenció al règim autonòmic català.

  2. La realització, la promoció i la difusió oral i escrita de treballs i informacions relacionats amb les esmentades institucions autonòmiques, a iniciativa pròpia o a petició del Govern de la Generalitat.

  3. La constitució d'un fons documental i bibliogràfic sobre aquestes matèries al servei de les activitats de l'Institut i dels investigadors.

  4. Qualsevol altra funció que li encarregui la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Article tercer

- La determinació dels plans d'actuació de

l'Institut i la vigilància del seu compliment corresponen al Consell Rector de l'Institut integrat per: El M. Hble. President de la Generalitat de Catalunya. L'Hble. Conseller de Governació. L'Hble. Conseller d'Economia i Finances. L'Hble. Conseller d'Ensenyament, el Comissionat per a Universitats i Recerca. Dos membres escollits pel President de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR