DECRET 261/1992, de 24 de novembre, pel qual es creen els registres d'alts càrrecs al servei de la Generalitat.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

La nostra societat, en la seva evolució, demana cada vegada més la independència dels gestors dels interessos públics i la transparència de la seva actuació tant a la vida pública com a la vida privada, com a garantia del seu bon obrar a l'activitat pública. D'altra banda, els servidors públics que ocupen llocs d'alta responsabilitat o confiança política han de tenir al seu abast els mecanismes adequats per tal de poder acreditar en qualsevol moment l'objectivitat i imparcialitat de la seva actuació.

Per tal de satisfer aquest sentit social, en ús de la potestat reglamentària que estableix l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i en concordança amb la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat, i la resta de normes d'incompatibilitats aplicables al personal que realitza la seva activitat en el sector públic català, a proposta del conseller de Governació i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es consideren alts càrrecs al servei de la Generalitat de Catalunya, als efectes del present Decret, els següents:

  1. Membres del Govern.

  2. Secretaris generals dels departaments, secretaris generals adjunts o assimilats.

  3. Comissionats nomenats pel Govern de la Generalitat.

  4. Directors generals, directors de serveis, delegats territorials del Govern o assimilats.

  5. Directors generals de les entitats gestores de la Seguretat Social i director del Servei Català de la Salut.

  6. Assessors especials del president de la Generalitat i dels membres del Govern.

  7. Director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

  8. Presidents, directors generals, director executiu, gerents i assimilats dels organismes autònoms de caràcter administratiu de la Generalitat.

  9. Presidents, directors generals, director executiu, gerents i assimilats de les entitats autònomes i de les empreses de la Generalitat inclosos en l'àmbit d'aplicació de la Llei 4/1985, de 29 de març, de l'Estatut de l'empresa pública catalana.

  10. Qualsevol altre càrrec que, per la seva norma de creació o per nomenament del Govern, sigui assimilat a algun dels càrrecs enumerats als apartats anteriors.

Article 2

Tots els càrrecs enumerats a l'article anterior...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR