DECRET 217/1985, d'1 de juliol, pel qual s'aproven els Estatuts de la Universitat de Barcelona.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

Seguint el procediment establert a la Llei 11/1983, de 25 d'agost, de Reforma Universitària, varen ésser elaborats pel seu Claustre Universitari els Estatuts de la Universitat de Barcelona que, en data 28 de febrer de 1985, foren tramesos al Departament d'Ensenyament als efectes de llur aprovació d'acord amb el que preveu l'art. 12è. de la citada Llei.

En l'informe jurídic sobre els esmentats Estatuts s'evidencià la necessitat d'adequació de diversos dels seus articles a les prescripcions de la Llei de Reforma Universitària i d'altra legislació aplicable que conforma el bloc de legalitat al qual s'han de sotmetre els Estatuts elaborats, per la qual cosa el Consell Executiu de la Generalitat acordà, en data 23 de maig d'enguany, requerir la Universitat de Barcelona per tal que, en el termini d'un mes, adaptés el text d'aquells articles a les disposicions legals de vigent aplicació.

Un cop introduïdes per la Universitat de Barcelona i en el termini prescrit les modificacions requerides i verificada la seva adequació a les disposicions aplicables, cal procedir a l'aprovació definititva dels seus Estatuts.

En virtut d'això i de conformitat amb el que estableix l'art. 12.1 de la Llei de Reforma Universitària, a proposta del Conseller d'Ensenyament i previ acord del Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- S'aproven els Estatuts de la

Universitat de Barcelona que figuren transcrits a l'Annex del present Decret.

Article segon

- De conformitat amb l'article 12.3 de la

Llei 11/1983, de 25 d'agost, els Estatuts aprovats entraran en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 1 de juliol de 1985

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Guitart i Agell Conseller d'Ensenyament

ESTATUTS DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

Preàmbul

Aquests Estatuts, que la Universitat de Barcelona dóna per mitjà del seu Claustre i en exercici de la seva autonomia, culminen un procés intern de democratització, de debat i de discussió dels models d'Universitat en la societat catalana actual, bo i ajustant-se als límits, no sempre prou flexibles, fixats per la Llei de Reforma Universitària vigent.

Com a conseqüència de l'esmentat procés i dins dels límits assenyalats, la Universitat de Barcelona pretén, amb els presents Estatuts, d'aconseguir la participació dels seus membres en el foment de la investigació i en la reforma, rigor i agilització acadèmica i administrativa; també aspira a dotar-se d'un marc institucional que ha de permetre i d'afavorir el progrés del pensament, de la ciència i de les arts en la societat, el servei de la qual constitueix la seva raó de ser.

Títol I Naturalesa i objectius

Article 1

- La Universitat de Barcelona és una

institució de dret públic i, en qualitat de tal, té personalitat pròpia, disposa de patrimoni i altres recursos, i s'estableix ella mateixa els presents Estatuts per a l'assoliment dels seus objectius.

Article 2.- 1 D'acord amb allò que estableix...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR