Decret 65/2015, de 10 de juliol, pel qual s’aproven els preus públics dels serveis acadèmics i administratius corresponents als ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, modificada, entre d’altres, per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d’abril, i per la Llei 15/2014, de 16 de setembre, de racionalització del sector públic i altres mesures de reforma administrativa, disposa, en l’article 81.3 b, que cada comunitat autònoma ha de fixar, dins els límits que estableixi la Conferència General de Política Universitària, els preus públics per als ensenyaments que condueixen a l’obtenció de títols oficials, que han d’estar relacionats amb els costs de prestació del servei, mentre que el consell social de la universitat ha de fixar els preus corresponents a la resta d’ensenyaments.

La disposició addicional tercera de la Llei 2/1997, de 3 de juny, de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que els preus públics que s’han de satisfer per la prestació dels serveis acadèmics s’han de fixar i regular d’acord amb el que disposa la Llei orgànica d’universitats.

El Reial decret llei 14/2012, de 20 d’abril, de mesures urgents de racionalització de la despesa pública dins l’àmbit educatiu, va adequar el règim econòmic i financer de les universitats públiques al principi d’estabilitat pressupostària i va fixar llindars als preus públics per aproximar gradualment la quantia d’aquests als costs de prestació del servei, prenent en consideració l’esforç acadèmic.

D’altra banda, l’article 9.2 de la Llei orgànica 4/2000, d’11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, estableix que, en tot cas, els estrangers residents majors de 18 anys tenen el dret d’accedir a les etapes educatives postobligatòries i obtenir les titulacions corresponents, i de beneficiar-se del sistema públic de beques en les mateixes condicions que els espanyols.

Així mateix, d’acord amb l’article 30.39 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, segons la redacció que en fa la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears és competent en matèria de protecció del menor, mentre que l’article 70.8 de l’Estatut atribueix als consells insulars, com a competència pròpia, la tutela, l’acolliment i l’adopció de menors.

D’acord amb això, el dia 24 d’abril de 2015 es va signar un conveni de col·laboració entre l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR