DECRET 59/2015, de 28 d'abril, dels òrgans col·legiats de coordinació, participació i seguiment de l'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L’Estatut d’autonomia de Catalunya reconeix a l’article 193 la capacitat de la Generalitat per a portar a terme accions amb projecció exterior en el marc de les seves competències, i en els capítols II i III del títol V detalla els instruments i mecanismes al seu abast per a desenvolupar-les. L’acció exterior de la Generalitat té un gran component de transversalitat en tant que pot ser iniciativa de qualsevol departament de l’Administració de la Generalitat, la qual cosa comporta la necessitat de dirigir-la i coordinar-la.

Per a coordinar l’actuació dels departaments del Govern en matèria d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea, l’article 16 de la Llei 16/2014, de 4 de desembre, d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea va crear la Comissió Interdepartamental d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea, com a òrgan col·legiat adscrit al departament competent per raó de la matèria.

Així mateix, l’article 17 de la Llei 16/2014 va crear un òrgan assessor, consultiu i de participació externa en matèria d’acció exterior i de relacions de la Generalitat amb la Unió Europea, el Consell d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea, adscrit al departament competent en aquesta matèria.

La posada en funcionament d’aquests òrgans requereix el desplegament d’aquests articles per tal de regular llurs funcions, composició i funcionament.

Per tot això, a proposta del conseller de la Presidència, vist el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i prèvia deliberació del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte del decret

Aquest decret té per objecte regular la composició, les funcions i el funcionament dels òrgans col·legiats de coordinació, participació i seguiment creats per la Llei 16/2014, de 4 de desembre, d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea.

Article 2

Naturalesa i objecte de la Comissió Interdepartamental d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea

2.1 La Comissió Interdepartamental d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea és un òrgan col·legiat creat per l’article 16 de la Llei 16/2014, de 4 de desembre, amb l’objecte d’impulsar i coordinar les polítiques i actuacions dels departaments de l’Administració de la Generalitat en matèria d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea, i de fer-ne el seguiment i l’avaluació, especialment pel que fa a les funcions de proposta, seguiment i avaluació del Pla estratègic d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea.

2.2 La Comissió s’adscriu al departament competent en matèria d’acció exterior i de la Unió Europea, el qual donarà a la Comissió el suport personal i material necessari per a l’exercici òptim de les seves funcions.

Article 3

Funcions de la Comissió Interdepartamental d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea

Correspon a la Comissió Interdepartamental d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europa l’exercici de les funcions següents:

  1. Conèixer, coordinar i impulsar les polítiques i actuacions dels departaments de l’Administració de la Generalitat en matèria d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea, i fer-ne el seguiment i l’avaluació, especialment pel que fa a les funcions de proposta, seguiment i avaluació del Pla estratègic d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea.

  2. Conèixer i validar els resultats de les comissions de treball específiques creades dins del marc de la Comissió Interdepartamental.

  3. Conèixer l’actuació del Govern en els diversos organismes i institucions internacionals en els quals participa.

  4. Conèixer les relacions del Govern de Catalunya amb altres governs, organismes internacionals, xarxes de cooperació territorial, i països i accions prioritaris.

  5. Conèixer els acords de col·laboració que subscrigui la Generalitat.

  6. Conèixer els tractats que vulgui subscriure l’Estat que afectin de manera directa i singular les competències de Catalunya, i conèixer les iniciatives de revisió dels tractats de la Unió Europea.

Article 4

Composició de la Comissió Interdepartamental d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea

4.1 La Comissió Interdepartamental d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea és presidida per la persona titular del departament competent en matèria d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europa, i és integrada, a més, per les persones següents:

  1. La persona titular de la unitat directiva de rang superior del departament competent en matèria d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea amb competències en aquestes matèries, que n’exerceix la vicepresidència.

  2. Les persones titulars de les secretaries generals dels departaments de l’Administració de la Generalitat.

  3. Els/les màxims responsables executius dels organismes de la Generalitat amb oficines sectorials a l’exterior.

  4. La persona titular del Gabinet Jurídic.

  5. Fins a 4 persones amb rang de director/a general, designades per la persona titular de la unitat directiva de rang superior del departament competent en matèria d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea amb competències en aquestes matèries.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR