Decret 58/2016, de 16 de setembre, pel qual es regula el distintiu d’identificació dels vehicles dedicats a l’activitat de lloguer amb conductor en la comunitat autònoma de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’activitat de lloguer de vehicles amb conductor, d’acord amb la Llei 16/1987, de 30 de juliol, d’ordenació dels transports terrestres (LOTT), modificada per la Llei9/2013, de 4 de juliol, constitueix una modalitat de transport de viatgers sotmesa a autorització administrativa d’àmbit nacional.

Aquesta activitat ve regulada en el Reial decret 1057/2015, de 20 de novembre, pel qual es modifica el Reglament de la Llei d’ordenació dels transports terrestres (ROTT), aprovat pel Reial decret 1211/1990, de 28 de setembre, per adaptar-lo a la Llei 9/2013, abans esmentada, i pel Decret 43/2014, de 3 d’octubre, pel qual es despleguen i concreten determinats aspectes de l’activitat d’arrendament de vehicles amb conductor en l’àmbit territorial de les Illes Balears.

L’article únic del Reial decret 1057/2015 estableix en l’apartat quatre la modificació de l’article 182.4 del ROTT, en el qual es regula que els vehicles dedicats a l’activitat d’arrendament de vehicles amb conductor no poden dur signes externs d’identificació que indueixin a confusió amb l’activitat dels taxis, però afegeix:

(...) les comunitats autònomes que, per delegació de l’Estat, hagin assumit competències en matèria d’autoritzacions d’arrendament de vehicles amb conductor poden exigir que els vehicles emparats en autoritzacions d’aquesta classe s’identifiquin externament mitjançant algun distintiu.

D’altra banda, l’apartat cinquè d’aquest Reial decret afegeix un nou punt a l’article182 i disposa que els vehicles dedicats a aquesta activitat, sense perjudici d’estar habilitats per prestar servei per tot el territori nacional, s’han d’utilitzar habitualment per prestar serveis en el territori de la comunitat autònoma en la qual es troba domiciliada la seva autorització, i considera una prestació no habitual quan un 20 per cent o més dels serveis es presten fora del seu territori, dins un període de tres mesos. En aquest cas, estableix que els vehicles han de dur l’autorització en un lloc visible des de l’exterior, llevat del cas en què es trobin identificats amb els distintius als quals fa referència l’article 182.4, paràgraf segon.

En l’àmbit territorial de les Illes Balears, i principalment en els mesos d’estiu, es produeix una gran demanda de serveis de lloguer de vehicles amb conductor, la qual cosa provoca un increment de l’intrusisme en aquest sector, ja que molts dels vehicles d’aquestes característiques que circulen no sempre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR