Decret 52/2017, de 24 de novembre, de la Inspecció General de Qualitat, Organització i Serveis de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

El Decret 91/1989, de 5 d’octubre, de creació de la Inspecció General de Serveis de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, regula la creació, les funcions, l’estructura i el funcionament de la Inspecció General de Serveis, a l’empara del que estableix la disposició addicional tretzena de la Llei 2/1989, de 22 de febrer, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, que atribueix al Consell de Govern la facultat d’estructurar-la mitjançant un decret.

La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, potencia la Inspecció General com a òrgan de control i de vigilància del compliment de les normes de funció pública i de qualitat, anàlisi i proposta d’organització en l’àmbit de l’Administració autonòmica i dels organismes autònoms que en depenen, per aconseguir l’eficàcia i l’eficiència en la gestió pública i millorar la qualitat dels serveis públics.

L’apartat 4 de l’article 10 de la Llei 3/2007 disposa que la composició i el règim de funcionament de la Inspecció General de Qualitat, Organització i Serveis es regula mitjançant un decret del Consell del Govern.

Els canvis que va introduir la Llei 3/2007 fan necessària una nova regulació de la Inspecció General per desenvolupar-ne les funcions, la composició i el règim de funcionament.

La necessitat d’adaptació s’ha perllongat en el temps i, en l’actualitat, atès que aquesta Llei no està adaptada al que estableix el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, i que durant aquests anys han sorgit òrgans que han assumit competències que tenia atribuïdes la Inspecció, és necessari reordenar la composició i el funcionament d’aquest òrgan.

Aquest Decret es dicta en l’exercici de la potestat reglamentària que correspon al Govern de les Illes Balears d’acord amb els articles 19.5 i 38.1 de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, en relació amb l’article 10.4 de la Llei 3/2007.

Per tot això, a proposta de la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 24 de novembre de 2017,

DECRET

Article 1

Objecte

Aquest Decret té per objecte establir la composició i el règim de funcionament de la Inspecció General de Qualitat, Organització i Serveis de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Article 2

Naturalesa i àmbit d’actuació

  1. La Inspecció General de Qualitat, Organització i Serveis de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears és l’òrgan especialitzat de control intern i de vigilància del compliment de les normes de funció pública, i d’anàlisi i proposta en matèria d’organització, que exerceix les funcions superiors d’inspecció en matèria de funció pública, dels sistemes d’avaluació de l’acompliment del personal i d’altres instruments de control de qualitat dels serveis públics, d’assessorament i de col·laboració en l’àmbit de les seves competències, i de proposta per adaptar l’organització a les necessitats dels serveis públics.

  2. La Inspecció General de Qualitat, Organització i Serveis exerceix les seves funcions en l’àmbit dels serveis de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i dels organismes autònoms que en depenen.

Article 3

Adscripció

  1. La Inspecció General de Qualitat, Organització i Serveis està adscrita a la direcció general competent en matèria de funció pública.

  2. La Inspecció General de Qualitat, Organització i Serveis depèn orgànicament del conseller o consellera que té atribuïdes les competències en matèria de funció pública i actua amb independència respecte de les autoritats, els òrgans o els serveis la gestió dels quals comprovi en les matèries de la seva competència, sens perjudici de les competències de direcció que corresponen a l’òrgan al qual està adscrita.

Article 4

Estructura i composició

  1. La Inspecció General de Qualitat, Organització i Serveis està integrada per:

    1. L’inspector o inspectora general de serveis.

    2. Els inspectors de serveis.

    3. Els inspectors de serveis adjunts.

    4. Altres llocs de treball adscrits a la Inspecció.

  2. La persona que ocupi el càrrec d’inspector o inspectora general és el cap o la cap de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR