Decret 47/2019, de 14 de juny, pel qual es disposa el cessament d’alts càrrecs de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

SecciónPrimera. Nomenaments, situacions i incidències
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L'article 17.m) de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, disposa que és competència del Consell de Govern nomenar i separar els alts càrrecs de l'Administració de la Comunitat Autònoma, a la vegada que l'article41.e) de la mateixa Llei disposa que correspon als consellers elevar al Consell de Govern la proposta de nomenament i cessament dels alts càrrecs.

D'altra banda, l'article 15.2 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que els directors generals han de ser nomenats i separats per decret del Govern de les Illes Balears, a proposta del titular de la conselleria.

En data 3 de juny de 2019, la Junta Electoral de les Illes Balears va fer la proclamació dels diputats i diputades electes com a conseqüència de les eleccions del dia 26 de maig de2019 al Parlament de les Illes Balears (BOIB núm. 74, de 4 de juny de 2019, amb les correccions d'errades del BOIB núm. 76, de 8 de juny de2019), en la qual consten com a electes la senyora Isabel Castro Fernández i el senyor Antonio Morante Milla, ambdós directors generals de l'Administració de la Comunitat Autònoma.

D'acord amb l'article 5 de la Llei 8/1986, de 26 de novembre, electoral de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la condició de diputat o diputada és incompatible amb la titularitat d'una direcció general de la CAIB.

En relació amb el període d'actuació del Govern en funcions, l'article 31 de la Llei1/2019, abans esmentada, estableix la possibilitat de separar càrrecs públics de l'Administració autonòmica per raó d'interès general, que s'ha d'acreditar degudament.

Atès que tant la senyora Isabel Castro Fernández, directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, com el senyor Antonio Morante Milla, director general de Planificació, Ordenació i Centres de la Conselleria d'Educació i Universitat, han sol·licitat el cessament en els seus càrrecs amb efectes des del dia anterior al de la constitució del Parlament de les Illes Balears com a conseqüència de les eleccions de 26 de maig de 2019, es considera adequat disposar els cessaments sol·licitats a l'efecte que puguin prendre possessió com a diputats del Parlament de les Illes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR