Decret 46/2021, de 15 de novembre, pel qual es modifica el Decret 32/2002, de 8 de març, de creació de l’Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP)

SecciónI. Disposicions generals
Rango de LeyDecret

L'Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera (IRFAP) de les Illes Balears es va crear mitjançant el Decret 32/2002, de 8 de març (BOIB núm. 33, de 16 de març de 2002), com un organisme administratiu sense personalitat jurídica adscrit a la Conselleria d'Agricultura i Pesca, actualment la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, sota la dependència immediata de la consellera.

Serveis de Millora Agrària i Pesquera es va crear, mitjançant la Llei 8/2013, de 23 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2014, com a entitat pública empresarial que té com a fins generals els relacionats amb l'agricultura, la ramaderia i la pesca de competència del Govern i de l'Administració de la Comunitat Autònoma, d'acord amb els seus estatuts, llevat que siguin atribuïts a altres ens del sector públic instrumental.

Amb la voluntat de reorganitzar la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació de les Illes Balears per a donar una resposta adequada i permanent als reptes socials, econòmics, ambientals i cientificotècnics que tenen els sectors agrari, pesquer i agroalimentari, a proposta de la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, i després d'haver-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 15 de febrer de 2021, es va aprovar el Decret 5/2021, de 15 de febrer, pel qual es modifica el Decret 28/2014, de 27 de juny, d'aprovació dels estatuts de l'entitat pública empresarial Serveis de Millora Agrària i Pesquera. D'aquesta manera, queda posicionada com l'entitat de referència del sector primari de les Illes Balears en matèria de millora del coneixement, d'innovació, d'investigació, d'experimentació, de digitalització i de formació i transferència de coneixements, per tal de contribuir a la modernització i a l'impuls de la competitivitat dels sectors agrari, pesquer i agroalimentari de les Illes Balears.

En aquest context, el Decret 5/2021, de 15 de febrer, pel qual es modifica el Decret 28/2014, de 27 de juny, d'aprovació dels estatuts de l'entitat pública empresarial Serveis de Millora Agrària i Pesquera, estableix, entre d'altres, que algunes de les funcions i competències de l'entitat són:

  1. Promoure, coordinar, planificar, desenvolupar i avaluar programes d'investigació i recerca, de desenvolupament, d'innovació, de digitalització i d'experimentació en matèria d'agricultura, ramaderia, pesca i alimentació.

  2. Promoure l'establiment d'acords de col·laboració amb altres entitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR