Decret 33/2020 de 26 d’octubre de 2020, pel qual s’aprova el Reglament de funcionament i composició de la Comissió Interdepartamental de Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica, té per objecte el compliment dels compromisos internacionals que emanen de l'Acord de París mitjançant l'ordenament de les accions encaminades a la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic a les Illes Balears, així com la transició a un model energètic sostenible, socialment just, descarbonitzat, intel·ligent, eficient, renovable i democràtic.

Així mateix, el Govern de les Illes Balears, en la sessió de 8 de novembre de 2019, va declarar l'emergència climàtica a les Illes Balears i va fer una crida a desplegar, de manera ràpida, la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica.

L'article 5 de la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica, crea la Comissió Interdepartamental de Canvi Climàtic com a òrgan col·legiat del Govern per definir i coordinar els objectius i les línies d'actuació marcats en la Llei.

Per tot això, a proposta del conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 26 d'octubre de 2020,

DECRET

Article únic

S'aprova el Reglament de funcionament i composició de la Comissió Interdepartamental de Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears.

Disposició final primera

Habilitació a la presidenta del Govern de les Illes Balears

La presidenta de les Illes Balears pot modificar, mitjançant resolució, la denominació dels vocals indicats en el punt 1.d) de l'article 4 de l'annex únic d'aquest Decret, amb l'objecte d'actualitzar-lo de conformitat amb l'estructura orgànica bàsica del Govern de les Illes Balears.

Disposició final segona

Entrada en vigor

Aquest Decret entra en vigor l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 26 d'octubre de 2020

La presidenta
El conseller de Transició Energètica i Sectors Productius Francesca Lluch Armengol i Socias
Juan Pedro Yllanes Suárez

ANNEX Reglament de funcionament i composició de la Comissió Interdepartamental de Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquest Reglament és regular el règim de funcionament i la composició de la Comissió Interdepartamental de Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears.

Article 2

Naturalesa i adscripció

La Comissió Interdepartamental de Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears, adscrita a la conselleria competent en matèria de canvi climàtic, és l'òrgan col·legiat encarregat de definir i coordinar els objectius i les línies d'actuació marcats en la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica.

Article 3

Funcions

Són funcions de la Comissió Interdepartamental de Canvi Climàtic:

  1. Coordinar l'acció de l'Administració de la Comunitat Autònoma i dels seus ens instrumentals en l'àmbit de la lluita contra el canvi climàtic.

  2. Formular la proposta del Pla de Transició Energètica i Canvi Climàtic, així com les propostes de modificació.

  3. Avaluar les polítiques climàtiques i els diferents plans sectorials des del punt de vista de la seva adequació als objectius i principis establerts en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR