Decret 32/2015, de 15 de maig, pel qual es regulen les compensacions econòmiques que han de percebre els membres de les juntes electorals i el personal que participen en el desenvolupament dels processos electorals al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars de Mallorca, de Menorca i d’Eivissa

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’article 13.2 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general (LOREG), preveu que, en les eleccions a l’assemblea legislativa de la comunitat autònoma, el consell de govern corresponent posa a disposició de les juntes electorals provincials i de zona els mitjans personals i materials necessaris per a l’exercici de les seves funcions. Així mateix, l’article 22.2 d’aquesta Llei disposa que, en els supòsits d’eleccions autonòmiques, el consell de govern de la respectiva comunitat autònoma ha de fixar les dietes i les gratificacions corresponents als membres de la junta electoral de la comunitat autònoma i de les d’àmbit inferior, i del personal al seu servei.

D’altra banda, s’ha de tenir en compte el que estableix el Reial decret 605/1999, de 16 d’abril, de regulació complementària dels processos electorals.

La Llei 8/1986, de 26 de novembre, electoral de la comunitat autònoma de les Illes Balears, aprovada en compliment del que disposa l’article 41 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, i la Llei 7/2009, d’11 de desembre, electoral dels consells insulars, disposen en l’article 6 i 5, respectivament, que l’Administració electoral està integrada per la Junta Electoral Central, la Junta Electoral de les Illes Balears, que assumeix les funcions de la Junta Provincial, les juntes de zona i les meses electorals; i l’article 9 de la Llei 8/1986 disposa que el Parlament ha de fixar les dietes corresponents als membres de la Junta Electoral de les Illes Balears i posar a la seva disposició els mitjans personals i materials per a l’exercici de les seves funcions.

D’altra banda, d’acord amb la Llei 7/2009, aprovada en compliment de l’article 64 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, la convocatòria d’eleccions als consells insulars s’ha de fer per decret del president de la comunitat autònoma.

En conseqüència, el Consell de Govern és l’òrgan competent per fixar les compensacions econòmiques que corresponen als membres de les juntes electorals de zona i al personal al seu servei que intervenen en el procés electoral al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars de Mallorca, de Menorca i d’Eivissa; als secretaris o secretàries dels ajuntaments, com a delegats o delegades de les juntes electorals de zona, i als jutges de primera instància o de pau que, d’acord amb l’article 101 de la LOREG, hi intervenen.

Així mateix, és necessari determinar les compensacions econòmiques que puguin correspondre als representants de l’Administració per a l’exercici de les funcions establertes en els articles 91.3 i 98.2 de la LOREG.

L’article 58 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears estableix que correspon al Govern l’exercici i la potestat reglamentària sobre les competències atribuïdes a la Comunitat Autònoma. D’altra banda, el Decret 6/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, atribueix a la Secretaria General de la Vicepresidència i Conselleria de Presidència l’organització dels processos electorals autonòmics, de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR