Decret 29/2019, de 26 d’abril, pel qual es crea l’Institut d’Educació Secundària Nou Llevant, al terme municipal de Palma

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La creació de centres públics correspon al govern autonòmic, d’acord amb el que estableix l’article 17 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, regula en el capítol III i en el capítol V l’educació secundària obligatòria i la formació professional, respectivament.

El Reglament orgànic dels instituts d’educació secundària, aprovat pel Decret120/2002, de 27 de setembre, estableix, en l’article 2, el procediment per a la creació, la modificació i la supressió dels instituts d’educació secundària.

La Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, en un informe de data 10 d’abril de 2019, que consta a l’expedient, especifica que, per donar resposta a les necessitats educatives detectades per al proper curs al municipi de Palma, a la tendència al creixement de la població i al progressiu augment del nombre d’alumnes de formació professional, cal que l’IES Francesc de Borja Moll es transformi en un centre integrat de formació professional.

A partir d’aquí, el Servei d’Escolarització exposa, en un informe de l’11 d’abril de2019, que la necessitat de transformar l’IES Francesc de Borja Moll en un centre integrat de formació professional per poder millorar l’oferta formativa de formació professional al municipi de Palma obliga a crear un nou IES. Aquest centre compartirà les instal·lacions amb el CIFP Francesc de Borja Moll i acollirà els alumnes d’educació secundària obligatòria i batxillerat (en aquests moments,342), que, per raons òbvies, no poden estar escolaritzats al centre integrat.

Amb la creació d’un nou IES al municipi de Palma, es dona resposta a les necessitats educatives del municipi, tant en la vessant de formació professional, amb el Centre Integrat de Formació Professional (CIFP) Francesc de Borja Moll, com en la vessant d’educació secundària obligatòria i postobligatòria, amb el nou IES Nou Llevant.

Per tot això, a proposta del conseller...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR