DECRET 28/2015, de 3 de març, pel qual s'atorga la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya al doctor Joan Rodés Teixidor.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Amb la concessió de la Medalla d’Or a Joan Rodés Teixidor, la Generalitat de Catalunya vol honorar la tasca desenvolupada durant més de 40 anys en el món de la medicina, i reconèixer la seva valuosíssima aportació en l’estudi i la investigació de les malalties del fetge.

Joan Rodés Teixidor va néixer a Barcelona l’any 1938. És casat i té dues filles. Llicenciat en medicina l’any 1962 es va especialitzar en medicina interna i aparell digestiu. L’any 1967 es va doctorar en medicina i ja el 1968 va crear la Unitat d’Hepatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. Des d’aquell mateix any és catedràtic de medicina a la Universitat de Barcelona, de la qual va esdevenir professor emèrit l’any 2008. L’any 1972 va ser nomenat cap del Servei d’Hepatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. De 2003 a 2008 va ser director general de l’Hospital Clínic

Rodés ha estat president de l’Associació Europea per a l’estudi del fetge, així com de l’Associació Internacional, i ha realitzat nombrosos estudis sobre malalties hepàtiques. Ha publicat més de 500 articles originals en les principals revistes mèdiques a nivell internacional ( The Lancet, New England Journal of Medicine, Gastroenterology, Hepatology, Gut, Journal of Hepatology , entre d’altres). Ha editat també uns 70 llibres i ha escrit més de 170 capítols de llibre.

Des de l’any 2001 és president del Consell Assessor del Ministeri de Sanitat i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona.

Les seves principals línies d’investigació s’han centrat en l’alcohol i les malalties hepàtiques, l’hepatitis crònica per virus de l’hepatitis B i C, el càncer de fetge, les complicacions derivades de la cirrosi hepàtica i la colèstasi crònica.

Al llarg de la seva dilatada trajectòria professional, el doctor Rodés ha acumulat un llarg nombre de premis i distincions, en què destaquen especialment: Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic (1989 i 1991); Premi Severo Ochoa a la Investigació (1990); NH Appel-prize atorgat per la Rotterdam Liver Foundation (1992); Premi Fundació Catalana per la Recerca (1993); Canadian Liver Foundation Gold Medal (1999)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR