Decret 22/2019, de 22 de març, de modificació del Decret 10/2015, de 13 de març, pel qual es regulen els mitjans materials que s’han d’utilitzar en les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars de Mallorca, de Menorca i d’Eivissa

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’any 2019 hauran transcorregut quatre anys d’ençà de les eleccions de 2015 i, per tant, d’acord amb l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, s’han de renovar les diputades i els diputats del Parlament de les Illes Balears. A més, també tindran lloc els comicis locals i, per tant, les eleccions als consells insulars de Mallorca, de Menorca i d’Eivissa, d’acord amb la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general, i la Llei 7/2009, d’11 de desembre, electoral dels consells insulars. Les eleccions al Consell Insular de Formentera es regeixen pel que disposa la legislació electoral general per a les eleccions municipals, d’acord amb l’article 1 de la Llei 7/2009, d’11 de desembre, electoral dels consells insulars.

Els mitjans materials que s’han d’utilitzar estan regulats en el Decret 10/2015, de 13 de març, pel qual es regulen els mitjans materials que s’han d’utilitzar en les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars de Mallorca, de Menorca i d’Eivissa.

La modificació del Decret10/2015 té com a objectiu regular el color suplent de les paperetes en les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars per la possible concurrència amb altres eleccions d’àmbit estatal si els colors són el sèpia o el blau cel, respectivament.

D’altra banda, es modifiquen els models documentals per millorar-ne la redacció i eliminar-ne el llenguatge sexista i de desigualtat de gènere. En aquest sentit, s’opta per indicar en primer lloc el terme identificatiu de la dona, a fi de reconèixer la igualtat i de superar el fet habitual fins ara que figuri sempre en primer lloc el terme identificatiu de l’home. Així mateix, se simplifica el nombre d’annexos que recullen els models documentals respecte a les eleccions als consells insulars.

D’acord amb l’article 19.1.g) de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, la Junta Electoral Central, en data 23 de gener de 2019, ha acordat l’aprovació dels models d’actes prevists en els annexos següents:

Eleccions al Parlament de les Illes Balears (annex 1)

Acta d’escrutini de les meses electorals (EPIB 5.1)

Acta de sessió de les meses electorals (EPIB 5.2)

Acta de constitució de la Junta Electoral de les Illes Balears per a l’escrutini general (EPIB7.1)

Acta d’escrutini (EPIB 7.2)

Acta de sessió o sessions de l’escrutini (EPIB 7.3)

Acta de proclamació de les eleccions al Parlament de les Illes Balears (EPIB 7.4)

Acta de constitució de la mesa per a l’escrutini de votació de les persones inscrites en el cens de residents absents a l’estranger (EPIB 7.5)

Acta d’escrutini per a la votació de les persones residents absents a l’estranger (EPIB 7.6)

Eleccions als consells insulars (annex 2)

Acta d’escrutini de les meses electorals (ECI 4.1)

Acta de sessió o sessions de les meses electorals (ECI 4.2)

Acta de constitució de la Junta Electoral de les Illes Balears per a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR