DECRET 210/2019, de 25 de setembre, pel qual es determina l'òrgan competent per exercir a Catalunya les funcions relatives al control de la comercialització d'equips de refrigeració carregats amb gasos fluorats, d'acord amb l'article 9.8 del Reial decret 115/2017, de 17 de febrer, i s'estableixen aspectes instrumentals per al compliment de les obligacions que el precepte esmentat estableix.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyDecret

L'article 46 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que els poders públics han de vetllar per la protecció del medi ambient per mitjà de l'adopció de polítiques públiques basades en el desenvolupament sostenible i la solidaritat col·lectiva i intergeneracional i l'article 144 estableix que corresponen a la Generalitat la competència compartida en matèria de medi ambient i la competència per a l'establiment de normes addicionals de protecció.

Des del punt de vista organitzatiu, tant l'article 150 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya com l'article 4 de la Llei 13/1989, de 13 de juny, d'organització, procediment i règim jurídic de l'administració de la Generalitat, estableixen la competència d'autoorganització de l'administració de la Generalitat.

L'article 11.5 del Reglament (UE) núm.517/2014, del Parlament europeu i del Consell, de 16 d'abril de 2014, sobre els gasos fluorats amb efecte d'hivernacle estableix que els aparells no segellats o tancats hermèticament i que estiguin carregats de gasos fluorats amb efecte d'hivernacle només es poden vendre a l'usuari final quan s'aportin proves conforme la instal·lació la realitzarà una empresa habilitada.

El Reial decret 115/2017, de 17 de febrer, pel qual es regula la comercialització i manipulació de gasos fluorats i dels equips que hi estiguin basats, així com la certificació dels professionals que els utilitzen i pel qual s'estableixen els requisits tècnics per a les instal·lacions que desenvolupen activitats que emeten gasos fluorats, en el seu article 9.8 aplica la previsió esmentada del Reglament mitjançant l'establiment d'unes obligacions al comercialitzador dels equips i al comprador o compradora, que es concreten en la presentació d'una documentació específica, d'acord amb els models que consten en el mateix Reial decret. Aquests documents permeten, per un costat, deixar constància que el comprador o compradora ha estat convenientment informat del contingut de l'article 9.8 del Reial decret 115/2017 (document de la part A de l'annex VI, en endavant document A) i per l'altre que la instal·lació l'ha realitzat una empresa habilitada (document de la part B de l'annex VI, en endavant document B).

D'acord amb l'article 9.8 esmentat, el comercialitzador ha d'informar, anualment, a partir de l'1 de gener de 2018 a l'òrgan competent de la comunitat autònoma corresponent dels compradors que no hagin tramès el document B, adjuntant-hi còpia del document A.

Així...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR