DECRET 188/2005, de 13 de setembre, del Consell del Taxi.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET 188/2005, de 13 de setembre, del Consell del Taxi.

La Llei 19/2003, de 4 de juliol, del taxi, crea en el seu article 33 el Consell del Taxi, adscrit al departament competent en matèria de transports, com a òrgan de consulta i assessorament pel que fa als serveis de taxi a Catalunya.

El precepte esmentat determina les funcions d'aquest consell i els articles 34 i 35 de la Llei contenen les previsions de caràcter general relatives a la composició i règim de funcionament, en relació amb els quals es fa una remissió al necessari desplegament reglamentari.

En compliment d'aquesta previsió legal, aquest Decret té per objecte la determinació d'aquests i d'altres aspectes que configuren el règim jurídic d'aquest òrgan.

Quant a la seva composició, el Decret garanteix, en els termes que assenyala la Llei del Taxi, la participació de totes les administracions amb competències en la matèria, de les associacions sindicals i empresarials representatives del sector i de les associacions representatives dels consumidors i usuaris.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

El Consell del Taxi

El Consell del Taxi és l'òrgan de consulta i assessorament pel que fa als serveis de taxi a Catalunya, d'acord amb el que estableix l'article 33 de la Llei 19/2003, de 4 de juliol.

El Consell del Taxi resta adscrit al departament competent en matèria de transports.

Article 2

Funcions

2.1 El Consell del Taxi té les funcions següents que desenvolupen allò establert per l'article 33 de la Llei 19/2003, de 4 de juliol:

  1. Actuar com a òrgan permanent de consulta entre el sector del taxi i les administracions competents en la matèria.

  2. Emetre informe dels projectes de disposicions generals que es dictin en desenvolupament de la Llei del taxi.

  3. Col·laborar amb les administracions competents en la matèria per aconseguir la millora progressiva de la qualitat i les condicions de prestació dels serveis de taxi, especialment pel que fa al foment de l'ús de la llengua catalana, la formació dels professionals, la cooperació, l'increment de la seguretat, la incorporació de noves tecnologies i la resposta a la diversitat d'activitats i necessitats d'organització de la vida quotidiana, atenent especialment les necessitats de les dones.

  4. Emetre informe en relació amb els supòsits de revocació de llicències establerts per l'article 11.1.c) de la Llei del taxi.

  5. Emetre informe en els procediments d'atorgament de llicències per a vehicles amb una capacitat superior a cinc places.

  6. Presentar a les administracions competents les propostes i els suggeriments que consideri adequats per millorar el sector del taxi a Catalunya, especialment en l'àmbit de la protecció del medi ambient.

  7. Fomentar accions positives que afavoreixin l'accés de les dones a la prestació del servei de taxi, i també la formació i la promoció d'aquestes.

  8. Totes aquelles altres funcions que li siguin atribuïdes per les disposicions de desenvolupament de la Llei del taxi.

    2.2 Així mateix, corresponen al Consell del Taxi:

  9. Determinar amb caràcter general els criteris de ponderació dels factors per a l'increment del nombre de llicències a què fa referència l'article 6.3 de la Llei del taxi.

  10. Informar el procediment de verificació dels coneixements precisos per a l'obtenció del certificat habilitant de taxista d'àmbit català i per homologar els centres dedicats a aquestes matèries, en els termes que estableix l'article 19.1 de la Llei del taxi.

  11. Informar, d'acord amb el que determina l'article 21.1 de la Llei del taxi, la determinació pels ens competents de les condicions en què es pot fer la contractació dels serveis per plaça.

  12. Participar en el procediment d'establiment de les àrees territorials de prestació conjunta del servei del taxi previst en l'article 23 de la Llei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR